Ankara'da 10 sağlık ocağı hizmete girdi, sırada 50 sağlık ocağı var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2009 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te sağlık alanında yapılan yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. Ankara'nın çeşitli bölgelerinde 10 sağlık ocağı, yapılan törenlerle hizmete açıldı.

Sincan, Gölbaşı ve Çankaya'da açılan sağlık ocaklarının yanı sıra, ekim ayının ilk haftasında hizmete girecek olan, içinde ağız ve diş sağlığı merkezleri de bulunan toplam 50 'sağlık tesisi' de ekim ayının ilk haftasında devletin de katılacağı bir törenle hizmete girecek.

Yeni açılan sağlık ocaklarıyla birlikte Ankara'da sağlık ocağı sayısı 262'ye ulaştı. Dispanser, veremle savaş, ağız diş sağlığı merkezleriyle birlikte bu sayı ekim ayında 300'ü aşacak. Açılan sağlık ocaklarında toplam 92 personel görev yapacak. Her bir sağlık ocağının ortalama 20 bin nüfusa hizmet etmesi bekleniyor.

Sağlık ocaklarının açılışı Sincan'dan başladı. Sincan'da Bayrak, 85. Yıl, Yıldız, Ahi Evran, Akıncılar olmak üzere 5, Gölbaşı'nda Ertuğrul Gazi ve Seymenler, Çankaya'da da 2 no'lu AÇS/AP Merkezi, Atakule ve Beşevler sağlık ocakları olmak üzere 10 sağlık ocağı aynı anda hizmete açıldı.

Açılışlarda konuşan Ankara Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, hizmete giren yeni sağlık ocaklarının yerlerinin 'kiralama' yöntemiyle açıldığını belirtti. Sağlık alanında yapılan yatırımların artış yaptığına dikkat çeken Aksoy, şimdiye kadar Ankara'da 100 milyon TL civarında yatırım gerçekleştirildiğini söyledi. Sağlık ocaklarında donanımın yeterli düzeyde olduğunu aktaran Aksoy, personelin de yeterli düzeyde olduğunu ve Bakanlık tarafından atamaların da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Vali Vekili Fahri Aykırı da eğitim ve sağlığa yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek, Ankara'da bu alanda yapılan çalışmaların arttığını vurguladı. Açılışlara ilçe kaymakamları, belediye başkanları, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Ceylan ve çok sayıda davetliyle birlikte vatandaşlar katıldı.

ANKARA'DA SİGARA YASAĞINA AZ CEZA KESİLDİ

Ankara Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Başkent'te çok az sayıda ceza kesildiğini belirterek, 19 Temmuz'dan bu yana 3 bin 500 denetleme yapıldığını kaydetti. Ankara Valiliği'nin talimatıyla kamu kurum ve kuruluşlarına sıkı takip yapıldığının altını çizen Aksoy, şimdiye kadar buralarda ceza kesilmediğini sadece uyarılarda bulunulduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber