Gümrük muhafaza memurlarının sorunları

memurlar.net forumunda, 8 Eylül 2009 tarihinde, yenisanat rumuzlu gümrük muhafaza memuru, meslek mensuplarının çektiği sıkıntıyı "Gümrükte geçirdiğim gün en güzel gün, istifa ettim gündü" cümlesi ile özetlemiş. Gümrük muhafaza memurlarının, meslekte yaşamış olduğu mesai sorunu pek çok meslek mensubunun ya istifa etmesine ya da bir sonraki KPSS'ye çalışarak başka bir kuruma geçmek için çalışmasına neden olmaktadır. 12/12 veya haftada bazen 90 saate yaklaşan çalışma şekli bir çok personeli ruhsal bunalıma sokmuş durumdadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesai konusunda yaşanan problemi "AttilaTheHun" rumuzlu üye şu şekilde açıklıyor:

"Düşünüyorumda acaba hangi kurumda vardır bu çalışma saatleri.Dahada acısı sabah 8 akşam 5 ayrıca 12/12 12/24 24/24 vede 24/48.Kurumdaki çakışma saatleri bunlar.Her amir kafasına göre bir düzen tutturmuş gidiyor.
Türkiyenin imzalamış olduğu İLO antlaşması var ve bu antlaşmaya göre özellikle limanlarda çalışan personelin haftada 48 saati geçmeyecek şekilde çalıştırılmasını hükmediyor.Özel şirketler bu kurala uayrken (Limanı kiralayan firma ve çalıştıtılan güvenlik şirketinin elemanları) neden Devletimiz imzalamış olduğu bu kurala uymuyor ? Merak ediyorum, idarenin personel yok demesi yada yöentlikde muhafaza personeli eleman yokluğunda sürekli nöbete yazılır denmesi bir kaçış yolumudur ?
Çok şey istemiyoruz aslında.Sadece insan gibi yaşamak istiyoruz.Her insan gibi sinemaya gitmek,dışarda bir parkta çay içmek,eşimizle çocugumuzla yada ailemizle bir piknik yapmak.Bunlar çok büyük isteklermi?"

İşte gümrük muhafaza memurlarının kaleminden yaşanan sorunlar

juniorpan
Yeni atandım, etrafımdaki insanlara 12-12 hergün çalışacağım dediğimde insanlar alay ettiğimi düşündü, böyle bir garabeti memurlar netin başlık yapması lazım öncelikle bunun için çalışalım derim

ceterisprbs
sevgili muhafaza arkadaslarım sınır kapılarındaki rezaleti bilmiyorlarmı sanki. muhafaza memurlarına hergün yüksek sesle hakaret edildiğini, tehdit edildğini bilmiyorlar mı? Çarsıya korkarak gidildiğini bilmiyorlar mı? 24 saat çalışmanın insan haklarına aykırı olduğunu bilmiyorlar mı? aldıkları muhafaza memurlarının %80 1 sene sonra kaybettiklerini bilmiyorlar mı? muhafazanın özel hayatı diye olmadığını muhafazanında etten kemikten bi insan olduğunu bilmiyorlar mı? hepsini biliyorlar

şuursuz muhafaza
bu günler iyi günleriniz yeni gelen arkadaşlar.ailenizi,sevgilizi,arkadaşlarınızı,memleketinizi aklınızdan silip öyle gelin.
size en az 1 yıl (bir yıl) tatil yok.
nasıl olur demeyin.
burası gümrük muhfazanın çile dolu dünyası.
aramıza hoşgeldiniz.
(kaçmak yok haaa)

gmr.muh.me
çile çeken muhafazaya gelince türkiyede kpss de derece yapmış adamları alıp, işe başlatıp günde 24 saat 12 saat nöbeti kitletip, bayram hafta sonu demeden 365 gün çalıştırıp .. hepsini akıl hastası etme yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. bu bir zulumdur arkadaşlar ve bu zulme dur demenin vakti gelmiştir. beğenmiyorsanız çekin gidin sözü bizlere söylenecek söz değildir. bizler hakkımızla kpss de adam gibi puanlarımızı alıp buraya yerleştik. Bizler 657 ye tabi türkiye cumhuriyeti devletinin memurlarıyız. nöbet olayını hiç kimse abartamaz .hemşirelerde nöbet usulu çalışır ama haftada 40 saatten fazla kimse çalıştıramaz onları.

puttyputty
Sınır kapısında muhafaza olmak :
teşkilatta göreve başlar başlamaz kpss ders notlarını yanıbaşınızda bulundurmak. Hedef olarak kpss2010 u belirlemek..
gitmek için debelenme süresi içnde daha az zararla kurtulmak için yalakalık bilumum yalama işleini yapmada profosyonelleşmek.. sonuçta kör bir kaza kurşunuyla mesleki kariyeriniz başlamadan biter allah korusun..
24-24 çalışan yerler için muhafaza adaylarının uykusuzluk problemleri yaşamamaları için evlerinde göreve başlamadan k24-24 sistemine göre kendileri ni hazırlasınlar
Her türlü sosyal ortam ,eğlence,sinema gibi normal insanların yapmış olduğu sosyal faaliyetleri ömüklerinin belli bir süresi için unutmak..
Mümkünatı varsa birkaç uzak, yakın dövüş teknikleri hakında bilgi sahibi olmak..
Gelecek kişilerin gönlü zengin olması, ezilmeye alışık olması, mümkünse tam bir koyun sürüsü mantelitesinde olması durumu dahada kolaylaştırır. Sonuçta türkiye kurumları içinde çalışan en ucuz işçileriz onu bilerek gelin ayda 360 saat (saat ücretimiz 4,3 TL). devlet e şu an hiçbir yükümüz yok anlıycanız bir nevi amme hizmeti yapıyoruz.
Teşkilat içinde üniformalı olduğunuz için parmakla gösteriliyorsunuz. Her türlü olayı size kitlemeleri an meselesi ..
Yapılan iş itibariyle plaka yazmak, bariyer indirip kaldırmak gibi anlamsız işlerle muhatap omak zorunda kalıyorsunuz. Muhafazanın görevi kaçakçılığın men ve takibi; araç, eşya ve kişilerin gümrüğe sevki gibi şeyler yazar kitabi olarak ama uygulamada durum farklı?
En önemlisi mutlu bir çalışan yok teşkilatta , bunalım takılmak için birebir..

dost98
bu teşkilattan hiç bi şey olamaz arkadaşlar.atanan muhafaza memurlarının sadece yarısı işe başlıyo ve başlayanların yarısı da adaylıktan sonra istifa ediyo ya da başka bi kuruma geçiyo.bunları görüp bi önlem alacaklarına hala mesaileri düşürüp resmen istifaya zorluyolar.2 yıldır aynı maaşı alıyorum. teşkilat yasası filan da hikaye, iki yıldır bu yasayı bekliyoz hiç bir gelişme yok.


14 Eylül 2009 Yetkili sendikadan, Gümrük Muhafaza Memurlarının sorunlarına ilişkin açıklama

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber