Sayın Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü: Çalışmalar ne zaman bitecek?

Her zaman belirtildiği üzere en çok merak edilen konu, atamaların ne zaman yapılacağıdır. Memurlar.net'in yaptığı onlarca çağrı sonrasında, 2009 yılı KPSS alım takvimi açıklanmış, ayrıca KPSS yönetmeliğine madde eklenerek, alımların ne zaman yapılacağının her yılın Ocak ayında duyurulmasına karar verilmiştir. Şimdi benzer bir sorun Sağlık Bakanlığı özelinde yaşanmaktadır. 100 bini aşkın aday Bakanlık personelinin bıkmadan tekrarladığı "çalışmalar devam ediyor" açıklamasına bir nokta konulmasını istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, artık kadrolu memur almak yerine genel olarak 4/B'li sözleşmeli personel almaktadır. Bakanlığın; 657'e tabi memur, 4924'lü, 4/B'li, vekil gibi bir çok statüde gerçekleştirdiği istihdam uygulaması çalışma barışını bozduğu gibi uygulamada çok daha ciddi sorunlar da oluşturmuştur. Ancak tüm bunlara karşın Bakanlık, 4/B'li personel alımına devam etmektedir.

Diğer taraftan, 2009 yılının ilk personel alımı Şubat ayında yapılmıştı. 85 bin adayın başvuru yaptığı alımlarda toplam 13.402 sözleşmeli, 4/B'li personel alınmıştı. 1.537 pozisyon boş kalmıştı.

İşte, o günden bu güne değin 100 bine yakın aday, yeni bir personel alımının ne zaman yapılacağına ilişkin olarak merak içinde beklemektedir. Sağlık Bakanlığına başvuran çok sayıda adaya ise "çalışmaların devam ettiği", 7 aydır, sürekli olarak ifade edilmektedir. Ancak, bu cevap idarenin plansızlığını göstermekte olup, bunun cefasını ise ne yazıkki adaylar çekmektedir. Diğer kamu kurumlarında olduğu gibi, Sağlık Bakanlığında da etkin ve verimli bir personel planlamasının yapılmadığına, bu uygulama ile şahit olmaktayız.

Memurlar.net olarak, hayatlarını planlamaya çalışan sağlık personeli adaylarına adına, Sayın Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hikmet ÇOLAK'ın konuya duyarlılık göstererek, binlerce adayın meraklı bekleyişini karşılayacak bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber