Yüksek tansiyon bilinçli tedavi gerektiriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2009 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi uzmanları, çağımızın en çok görülen hastalıklarından birisinin yüksek tansiyon olduğuna dikkat çekti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan ÇOMÜ Aile Hekimliği Kliniği'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Erkan Melih Şahin, yüksek tansiyonun en büyük sebebinin, yaşam tarzı ve alışkanlıklar olduğunu söyledi.

Şahin, yüksek tansiyon tedavisi için çok güçlü ve güvenli ilaçlar mevcut olduğunu, ancak hastalığın kötü etkilerinden korunabilmek için bunları yeterli ve uygun programlarla kullanmak gerektiğini belirtti. Şahin, "Toplumdaki yüksek tansiyonluların hemen hemen yarısı, henüz hastalıklarının farkında değil. Teşhiş konulmuş hastaların bir kısmı da uygun veya yeterli tedavi uygulamıyor. Sadece ilaç kullanıyor olmak da aslında yüksek tansiyondan korunmak için yeterli olmayabilir." dedi.

Erken teşhis için yetişkinlerin yılda en az bir defa doktora gidip sağlık taraması yaptırması ve kan basıncını ölçtürmesinin yeterli olacağını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Şahin, hastalarınsa sık sık kan tansiyonu ölçtürmesi gerektiğini hatırlattı. Erkan Melih Şahin, polikliniklerinde kan basıncı ölçümleri yapıldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber