Aile içi şiddet ruh sağlığını olumsuz etkiliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2009 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan, aile içinde yaşanan şiddetin fertlerin ruh sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Dr. Fidan, sağlıklı olmanın ruhsal ve bedensel olarak tam bir iyilik hali ile mümkün olduğunu dikkat çekti.

Aile içi şiddetin toplumsal bir problem olup bireylerin ruh sağlığını olumsuz yönde etkilediğini işaret eden Dr. Fidan, bu doğrultuda Bakanlık tarafından hazırlanan Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Saha Eğitimleri ile sağlık çalışanlarının konu ile ilgili gerekli bilgileri almasının sağlandığını belirtti.

Dr. Fidan, "15 yaş ve üzeri tüm kadınlar şiddet yönünden değerlendirilerek şiddete maruz kalan bireylerin ruh sağlıklarının değerlendirilmesi ve tedavileri için uygun hizmet alım merkezlerine yönlendirilmeleri sağlanmaktadır. Özellikle 1. basamakta görevli aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının konu ile ilgili eğitim almalarına öncelik verilmiştir." diye konuştu.

Toplumumuzda özellikle kronik psiklojik hastalara yoğun olmak üzere tüm ruh sağlığı hastalarına yönelik bir damgalama olduğunu ifade eden Fidan, toplum arasında yaygın olarak 'deli' diye tabir edilen ruh sağlığı hastalarına karşı yapılan bu damgalamanın da konu hakkında gerekli bilgiye sahip olunmadan yapıldığını savundu. Fidan, "Zihinsel gelişim gerilikler ile (şizofreni) gibi rahatsızlıklar toplumda aynı çerçevede değerlendirilmekte ve damgalama geniş bir kesimi etkilemektedir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber