Ankara'daki okuldaki domuz gribi vakaları iyileşti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2009 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, Bilkent BUPS İlköğretim Okulunda görülen domuz gribiyle ilgili olarak öğrencilerin hepsinin iyileştiğini bildirdi. Okulun 1 hafta tatil edildiğini anımsatan Doğramacı, "Okulun açılışı valiliğe bağlıdır. Onun haberini yarın öğleden sonra alacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Üniversitelerarası Kurul, Bilkent Üniversitesi Rektörü ve Kurul Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı başkanlığında Bilkent Otel'de toplandı.

Ali Doğramacı, toplantı başlamadan önce gazetecilerin domuz gribi konusundaki sorularını yanıtladı.

Üniversitelerde bu konuda önlem alınıp alınmadığı sorusu üzerine Doğramacı, "Her üniversite bu konuda belirli şeyler yapıyor. Fakat bunlarla ilgili bilginin senkronize bir yerden çıkmış olmasının yararı var" dedi.

Bilkent BUPS İlköğretim Okulu'nda geçen hafta domuz gribi vakası çıkması nedeniyle okulun 1 hafta tatil edildiği anımsatılarak okulun ne zaman eğitim öğretime başlayacağının sorulması üzerine Doğramacı, şunları kaydetti:

"Okulun açılışı Valiliğe bağlıdır. Normal 1 hafta diyorlar. Okulda grip olanların hepsinin gribi geçti. Ateşleri çoktan düştü. Buradaki karar Valiliğindi. Onun haberini yarın öğleden sonra alacağımızı düşünüyoruz. Ona göre yapacağız. Sanıyorum ki bu grip bir yerden başlayacaktı, bir yerden başladı. Piyangoda biz varmışız. Ama bu yayılacak. Önemli olan şu anda bu grip hafif geçiyor. Bunu alanlar rahat atlatıyorlar. Eğer şekil değiştirmezse rahatız, mutasyona uğrarsa o zaman düşünmek gerekir."

Bilkent BUPS İlköğretim Okulunda kaç vaka görüldüğünün sorulması üzerine Doğramacı, "30 civarı diye sayabilirsiniz. Şöyle ki artık Hıfzıssıhha'da her birine de bakmıyorlar. Grip varsa 'git dinlen, ateş düşürücünü al' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber