Boşanmış anne babalara yargıtay'dan kötü haber

Haber Giriş : 22 Ocak 2005 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay, eşinden ayrılan babanın, anneyi eve bağımlı hale getireceği ve böylece çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayacağı gerekçesiyle her hafta sonu çocuğuyla görüşmesini doğru bulmadı

BOŞANMA davalarından sonra gerçekleşen velayet sorunlarına Yargıtay yeni bir boyut getirdi. Yüksek Mahkeme'de görülen bir dava sonucunda eşinden ayrılan babanın, her hafta sonu çocuğuyla görüşmesi doğru bulunmadı. Bu durumun anneyi her hafta sonu eve bağımlı hale getireceği, çocuğun ihtiyaçları ve bakımı ile ilgilenmesini engelleyeceği gerekçe gösterildi.

ANKARA'DA görülen örnek boşanma davasında mahkeme 4 yaşındaki çocuğun velayetini anneye verdi. Babanın çocuğunu her hafta sonu Cumartesi günü saat 10:00'dan ertesi günü saat 18:00'e kadar görmesine izin verdi. Velayet kararı temyiz için Yargıtay'a gitti. Davacı annenin çalıştığı belirtildi. Müşterek çocuğun her hafta sonu baba ile kişisel ilişki kurması doğru görülmedi.

KARARDA ?Bu şekilde şahsi ilişki, davacı anneyi her hafta sonu eve bağımlı hale getireceği gibi, çocuğun ihtiyaçları ile ilgilenmesini engeller niteliktedir' denildi... Konunun yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediği ifade edildi ve karar düzeltilerek onaylandı. Yargıtay, babanın çocuğu ile her hafta sonu değil, ayın 1'inci ve 3'üncü hafta sonları görüşmesine karar verdi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber