Gişe memurları, domuz gribine karşı önlem istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2009 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk İmar-Sen, otoyollarda görev yapan gişe memurlarının domuz gribine karşı korunması için öncelikle önlem alınmasını istedi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sendika, konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

Sendikanın başvuru yazısında, domuz gribi nedeniyle okulların bile tatil edildiği bir sürecin yaşandığına dikkat çekildi.

Yazıda, ''Kurumunuz bünyesinde gişe memuru olarak çalışan personelin para alış verişlerinde vatandaşlarla yoğun temasta bulunmaları nedeniyle hastalığın bulaşma ihtimali düşüncesiyle gerekli sağlık tedbirlerinin alınması gerekmekte'' denildi.

Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, konuya ilişkin açıklamasında, gişe memurlarının işleri gereği kirliliğin yüksek düzeyde olduğu paralarla çok fazla temas halinde olduklarını belirtti. Alsancak, şunları kaydetti:

''Arkadaşlarımız her gün yüzlerce insanla mikrobun en fazla barındığı ve bulaşabileceği eller vasıtasıyla temas kuruyorlar. Hem hastalığa yakalanma hem de bulaştırma riskleri oldukça yüksek. Gişe memurları da kendilerini bekleyen bu tehlikenin farkındalar. Öncelik ve önlem istiyorlar. Bu nedenden biz de gişe memurlarının bu talebini Karayolları Genel Müdürlüğüne ilettik. Karayollarının bu konunun üzerinde hassasiyetle durarak Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçmesini istiyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber