Ergani'de hastanede yolsuzluk 4 tutuklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2009 20:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Devlet Hastanesinde açılan ihalede usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla, aralarında hastane eski başhekiminin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, bir süre önce devlet hastanesinde diş tedavi ve protez merkezinin ihtiyaçlarının karşılanması için açılan ihalede usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialar üzerine sürdürülen soruşturma kapsamında eski başhekim D.Ö, müdür yardımcıları H.A. ve S.K ile firma yetkilisi İ.A gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgularının ardından 4 kişi, sevk edildikleri mahkemece ihalelere fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve haksız kazanç sağlamak iddiasıyla tutuklandı.

Yaklaşık 5 ay önce devlet hastanesinde, diş tedavi ve protez merkezinin ihtiyaçlarının karşılanması için açılan ihalede usulsüzlük yapıldığı yönündeki şikayetler üzerine Ergani Kaymakamlığınca idari soruşturma yapılmış, kaymakamlığın talebi üzerine Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen müfettiş iddialarla ilgili inceleme yapmıştı.

İncelemenin ardın bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı belirlenmiş, bunun üzerine eski başhekim ve müdür yardımcıları açığa alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber