'Van'da 5 domuz gribi vakası var'

Haber Giriş : 27 Ekim 2009 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Valisi Münir Karaloğlu, kentte şimdiye kadar 5 kişide domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne rastlandığını, bunlardan 3'ünün iyileştiğini, 2'sinin ise evlerindeki tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

Korkulacak bir şey olmadığını ifade eden Karaloğlu, sağlık teşkilatının duruma hâkim olduğunu dile getirdi. Özellikle Milli Eğitim ve Sağlık müdürlüklerinin yapacağı işbirliğinin çok önemli olduğunu kaydeden Karaloğlu, olayın görüldüğü mahallelerde gerekli tedbirlerin hemen alındığını vurguladı.

Karaloğlu, "Bu virüs bir şekilde gelecek. Ama önemli olan bizim ne kadar hazırlıklı olduğumuzdur. Bu salgına karşı alınacak tedbirlerin birinci, ikinci ve üçüncü aşamalarını masaya yatıracağız. Toplumumuzun bu salgın tehdidine karşı en az zararla nasıl atlatacağımızın kararını vereceğiz." dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Van'a 470 bin doz domuz gribi aşısı tahsis edildiğini aktaran Karaloğlu, aşıların yarından sonra bölüm bölüm Van'a geleceğini söyledi. Aşıların öncelikle sağlık görevlileri, hacca gidecekler, 06 ay-24 yaş arasındaki kişiler, güvenlik güçleri, 65 yaş üzeri vatandaşlar ve kronik hastalığı bulunan kişilere yapılacağını kaydeden Karaloğlu, aşının isteğe bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber