SGK, Adana'da anlaşmalı boşanan 141 kişinin maaşını kesti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2009 11:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sosyal Güvenlik Kurumu Adana İl Müdürlüğü, ölen anne ve babalarından yetim maaşı alabilmek için kocalarından 'muvazaalı' boşanan 141 kadının maaşlarını keserek haklarında suç duyurusunda bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürlüğü, ölen babalarının üzerinden maaş alabilmek için kâğıt üzerinde boşanan ama ayrıldığı eşiyle aynı evde yaşamayı sürdüren çiftlerin peşine düştü.

Son günlerde artan danışıklı boşanma ihbarları üzerine Adana'da yapılan çalışmalarda 141 kadının babalarının üzerinden maaş alabilmek için kağıt üzerinde eşlerinden ayrıldığı tespit edildi. Açıklamada, 45 kadının da işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

SGK Adana İl Müdürü Muhammet Gerçek, muvazaalı boşanan kadınların bugüne kadar devletten aldıkları maaşların yasal faizi ile geri alındığını belirterek, çiftler hakkında da Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduklarını söyledi.

Konuyla ilgili yoğun bir şekilde ihbar aldıklarını kaydeden Gerçek, "Bundan sonra ihbar beklemeden adliyede boşanan çiftlerin listesini alıp, gerekli incelemeyi hemen yapacağız." dedi.

Yasayla, eşlerin ölen anne ve babalarından maaş alabilmek için başvurdukları 'danışıklı' boşanmaların suç kapsamına girdiğini hatırlatan SGK Adana İl Müdürü Gerçek şunları kaydetti: "Muvazaalı olarak boşanmadan kastımız; aynı evi paylaşıyorlar, karı koca ilişkileri devam ediyor, yani fiilen evlilikleri devam edip, resmi evliliklerini sona erdiriyorlar. Yeni yasa, muvazaalı boşananların gelir ve aylıklarının kesilmesini öngörüyor. Bu kişiler hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçu ile dava açılarak hapis ve para cezasına çarptırılıyorlar. İl Müdürlüğümüzün denetim elemanlarınca bu tür boşanmalar incelenerek gerekli işlem yapılmakta, yine bu durumda olanlar için müdürlüğümüze ulaşan ihbarları da anında değerlendiriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber