Aydın'da eğitime domuz gribi tatili

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2009 10:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın'daki ilköğretim ve liselerde, domuz gribi (H1N1) nedeniyle artan öğrenci devamsızları ve hastane başvurularındaki yoğunluk dolayısıyla eğitime 1,5 gün ara verildiğini bildirdi.

Vali Coş, İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, Aydın'da domuz gribi nedeniyle meydana gelen ölüm, il genelinde artan öğrenci devamsızlıkları ve hastane başvurularının görüşüldüğünü belirtti.

Coş, başvurulardaki yoğunluk yüzünden hastanelerde poliklinik sayısının artırıldığını, öğrenci devamsızlıklarının da yüzde 5'e çıktığını ifade ederek, "Domuz gribi nedeniyle il genelinde tedbirlerimizi aldık. Ancak artan öğrenci devamsızları ve hastane başvuruları nedeniyle, resmi tatilin başladığı 26 Kasım Perşembe günü öğle saatine kadar bütün ilk ve ortaöğretim okullarında eğitime ara verilmesi kararını aldık"dedi.

İldeki aşı çalışmalarının devam ettiğini, okullardan aşı taleplerini aldıklarını belirten Coş, 0-6 yaş çocukların aşılarının da sağlık ocaklarında uygulandığını sözlerine ekledi. Okullarda eğitime 1 Aralıkta başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber