Bursa'da 300 kişi CHP'den istifa etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2009 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin kalesi olarak bilinen Kurşunlu Belde Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve partililerden oluşan 300 kişi partisinden istifa etti. CHP'liler Mustafa Sarıgül'ün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi (TDH)'ne katılacak.

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu Belde Belediye Başkanı Erkan Dönmez CHP'den istifa etti. Noter kanalıyla parti merkezine gönderilen istifa dilekçesinde Dönmez ile birlikte Kurşunlu Belde Başkanı Tuncay Satılmış ve 9 kişi de yer aldı. Kurşunlu Belediye Meclisi'nin CHP'li 5 üyesi de istifa edenler arasında.

CHP'den istifa nedeni hakkında Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Erkan Dönmez, uzun zamandır Mustafa Sarıgül ile çalışma arkadaşlığı yürüttüklerini söyledi.

İki belediye arasında kardeş belediye denebilecek bir bağ bulunduğunu ve bunun sonucunda Sarıgül'ün kendilerini partisine davet ettiğini belirten Dönmez şöyle konuştu: "Sarıgül'ün daveti üzerine Kurşunlu'da arkadaşlarımızla toplantı yaptık ve harekete katılma kararı çıktı. Kurşunlu ve İnegöl'den CHP'li 300 kişilik bir ekiple TDH'ya katılıyoruz. 5 Aralık'tan sonra 300 kişiyle basın toplantısı yapıp açılımı gerçekleştireceğiz."

Dönmez, Bursa'da CHP'li diğer ilçe ve il belediyelerinden de istifaların olacağını ancak onların da uygun zamanı beklediğini ifade etti.

Öte yandan Cem Uzan'ın Genç Partisi'nden de istifalar bekleniyor. Genç Parti'nin Nilüfer ilçe Başkanı Kemal Pehlivan ve parti üyelerinin partilerinden ayrılarak TDH'ye katılacağı bildirildi. Demokrat Parti (DP)'nin Bursa il ve ilçe örgütlerinde görev yapan 400 yönetici dün TDH'ya katılmak üzere partilerinden istifa etmişti.

Türkiye Değişim Hareketi adıyla partileşme çalışmalarını sürdüren Mustafa Sarıgül, 5 Aralık Cumartesi günü Bursa'da il merkezi açılışı yapacak. İstanbul ve çevre illerden de araç konvoylarının katılacağı açılışta Sarıgül, Bursa Şehreküstü Meydanı'nda partilileri hitap edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber