Doktora dava açan hastabakıcı tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2009 13:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ULUDAĞ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hasta bakıcı olarak görev yapan 40 yaşındaki Ali Doğan, görevi başında kendisine ?Hayvan oğlu hayvan' diyerek hakaret ettiğini öne sürdüğü, Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Behzat Noyan hakkında açtığı tazminat davasını kazandı.

Daha önce Sulh Ceza Mahkemesi'ne açtığı ceza davasını kazanan Doğan, kazandığı yeni dava ile Doç.Dr. Behzat Noyan'a 2 bin 500 TL'si manevi, 426 TL'si maddi olmak üzere toplam 2 bin 926 TL ödemeye mahkum ettirdi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki hastabakıcı ile doktor arasındaki hukuk savaşında hastabakıcı ikinci kez kazandı. Yaklaşık 2 yıl önce, hastabakıcı olarak görev yaptığı sırada, rahatsızlığı nedeniyle çalıştığı hastanenin acil servisine getirilen Doç.Dr. Behzat Noyan'ı Ali Doğan taşımak istedi. Buna karşı çıkan Doç.Dr. Behzat Noyan, ?Sen bana dokunma ve taşıma. Hemşire veya doktorlar taşıyacak? dedi. İddiaya göre, ?Benim görevim seni taşımak? diyen Doğan'a Doç.Dr. Behzat Noyan, ?Hayvan oğlu hayvan? diye çıktıştı. Bunun üzerine görevini yaparken kendisine hakaret edildiğini öne süren Ali Doğan, Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behzat Noyan hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu arada Doğan'ın işine son verdi.

Bursa 2'nci Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davada Doç.Dr. Behzat Noyan'a, 3 ay hapis cezası verildi. Ceza daha sonra 1750 TL'ye çevrilerek ertelendi.

Ceza davasını kazandıktan sonra doktor hakkında, bu kez 13 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açan Doğan, Bursa 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davayı da kazanarak, Doç.Dr. Behzat Noyan'ı, 2 bin 500 TL'si manevi, 426 TL'si maddi olmak üzere toplam 2 bin 926 TL ödemeye mahkum ettirdi. Açtığı tazminat davasını kazanan 2 çocuk babası hasta bakıcı Ali Doğan, tazminat rakamlarının az olduğunu, kararı temyiz edeceğini söyledi. Doğan, şöyle dedi:

?Doktor yüzünden, işsiz kaldım. Yaşadığım bu olaylar psikolojimi bozdu. Mahkemenin verdiği tazminat cezası çok az. Bu kararı temyiz edeceğim, gerekirse AHİM'e gideceğim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber