Türkiye'nin lüks tüketim haritası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Aralık 2009 09:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Krizde birkaç marka dışında lüks tüketim hız kesmedi. Lüks tutkunlarıİstanbul'da en fazla jean, Ankara'da ayakkabı, Mersin'de gömlek, Konya'da pantolon, Adana'da çanta satın aldı

Aralarında Ferre, Just Cavalli, Class Roberto Cavalli, Armani Jeans, Jean's Paul Gaultier, Cerruti, Versace Jeans Couture, Richmond Denim ve Trussardi Jeans'in de bulunduğu markaların illere göre satış dağılımı araştırıldı.

Buna göre İstanbul'da kriz döneminde adet bazında en çok jeans satılırken ilk sırayı Armani markası aldı. Ankara'da da en çok ilgi gören ürün ayakkabı oldu. Bu ilde en fazla Cavalli marka ayakkabı satıldı. Mersin'de de ilk sırayı Trussardi marka gömlek ilk sırada yer aldı.Konyalılar Ferre pantolonu tercih ederken, Adanalılar en çok Cavalli marka çanta satın aldılar.

26 lüks markayı bünyesinde bulunduran ve Türkiye genelinde 85 satış noktasında hizmet veren İstanbul Bijuteri'nin sahibi Aydın Ak, ?Markalarımızın ulaştığı iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Trabzon, Bursa, Antalya, Bodrum, Marmaris, Konya, Antep, Kayseri geliyor. Yaptığımız araştırmayla bu markaların illere göre en çok satılan marka ve ürünü belirledik? dedi.

Ak, ?Bu illerimizin dışında Denizli, Kuşadası, Samsun, Malatya, Eskişehir, Diyarbakır, Kırklareli, Edirne, Kütahya, ve Erzurum'da da yeni satış noktaları açmayı istiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber