13 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2009 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hırvatistan'daki temaslarını tamamlayarak, Medeniyetler İttifakı Güneydoğu Avrupa Bölgesel Stratejisi Bakanlar Toplantısına katılmak üzere Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya geçecek.

2- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da, bir mağazanın açılış törenine katılacak.

3- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Futbol Federasyonu'nun "Herkes İçin Futbol" kampanyası çerçevesinde düzenlenen "Türk Telekom HİF Kurumlararası Futbol Turnuvası"nın kupa ve ödül törenine katılacak.

4- Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında grizu patlamasının yol açtığı göçükte yaşamını yitiren işçilerin ocaktan çıkarılması ve diğer gelişmeler izleniyor.

5- Siyasi partilerden...

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Eskişehir'de, genel merkez gençlik kolları başkanlığı tarafından başlatılan "Kış Eğitim Programı" kapsamında "Deneyim Paylaşımı" adlı dersi verecek.

- MHP'nin düzenlediği "Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat" mitingi, Ankara Tandoğan Alanı'nda yapılacak.

- DTP'nin kapatılması kararının ardından yurt genelindeki gelişmeler izleniyor.

- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partisinin Zonguldak il kongresinde konuşacak.

6- Merkezi ısıtma yönetmeliği kombicileri üzecek.

- Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) Başkanı Celalettin Çelik: "Yönetmelik mevcut haliyle ısıtma sektöründeki kombi üretim ve satışlarını olumsuz etkileyecektir."

- "Mekan büyüklüğünden ziyade tüketimin kriter alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle merkezi sistemin 350 kw üzerinde tüketim yapan binalarda geçerli olmasını önermekteyiz."

7- İcra ihalelerinde İstanbul liste başında...

- Tamer Group Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tamer: "İcra ihale ilanlarının en yoğun olduğu iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa olurken, en düşük iller de Konya ile Eskişehir."

- "Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde insanlar sorunlarını kendi içlerinde uzlaşarak çözüyorlar."

8- Scania'nın satıştan sorumlu Başkan Yardımcısı Martin Lundstedt: "Türkiye, Scania'nın geleceği için en önemli pazarlardan biri, stratejik bir pazar. Geleceğin çok parlak olduğunu düşünüyoruz."

- Doğuş Otomotiv Scania-Krone-Meiller Genel Müdürü Tolga Şenyücel: "Hurda indiriminin kapsamlı bir şekilde ağır vasıta araçlarda kullanılması iyi olur."

9- FIBA Dünya Genel Kurulu İstanbul'da sona eriyor.

10- 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, İstanbul Abdi İpekçi Arena'da yapılacak son gün yarışmalarıyla tamamlanıyor.

11- Futbolda Turkcell Süper Lig'de 6, Bank Asya 1. Lig'de 7, TFF 2. Lig'de 20 ve TFF 3. Lig'de 21 karşılaşma yapılacak.

- Beşiktaş, deplasmanda Manisaspor ile karşılaşacak.

12- Türkiye'den 16 atletin katılacağı 16. Avrupa Kros Şampiyonası, İrlanda'nın başkenti Dublin'de yapılacak.

13- Beko Basketbol Ligi ile Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'ne 3'er karşılaşmayla devam edilecek.

14- Aroma Voleybol Birinci Liglerinde erkeklerde 1, bayanlarda ise 5 maç var.

15- Erkekler ve Bayanlar Hentbol Süper Liglerinde 3'er maç yapılacak.

16- Türkiye Büyükler Bireysel Judo Birinciliği Samsun, boks birinciliği Çankırı ve halter birinciliği de Antalya'nın Alanya ilçesinde sona eriyor.

17- Masa tenisinde Erkekler ETTU Kupası çeyrek final maçında Fenerbahçe, İstanbul'da Rusya'nın Gazprom takımıyla karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber