Başsavcı'dan Kılıçdaroğlu'na ikinci cevap

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2009 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Kılıçdaroğlu 'nun " Mahkemenin verdiği arama kararındaki imzaların farklı olduğu yolundaki iddialarıyla ilgili; "Bir karardan birkaç örnek çıkar hepsi ayrı ayrı imzalanır" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erzurum Başsavcısı'na yanıt
Gandi Kılıçdaroğlu bu kez yanıldı

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Kılıçdaroğlu 'nun " Mahkemenin verdiği arama kararındaki imzaların farklı olduğu yolundaki iddialarıyla ilgili; "Bir karardan birkaç örnek çıkar hepsi ayrı ayrı imzalanır" dedi.

Arama kararıyla ilgili prosedür şöyle işliyor

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 'arama kararı'yla ilgili iddiaları boş çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hamiline karar' veriliyor iddiasıyla Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bazı asker kişiler hakkında isim ve adres bölümü boş bırakılarak belge düzenlediği iddiaları Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yalanlandı. Başsavcı, Kılıçdaroğlu'nun 'hamiline karar' iddiasıyla ortaya attığı belgenin aslını basına gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun medyaya dağıttığı belgedeki bazı detaylar da Kılıçdaroğlu'nu yalanlıyor. Belgeye dikkatlice bakıldığında Kılıçdaroğlu'nun boş bırakıldığını iddia ettiği bölümün beyaz bir kağıtla kapatıldığı ancak üstteki satırdaki noktalar ile alttaki satırda yer alan harflerin aşağıya doğru uzanan bölümlerinin açıkta kaldığı bariz bir şekilde görülüyor. Başsavcının belgesini yalanlayan Kemal Kılıçdaroğlu kendi eliyle dağıttığı belgedeki bu detayı görmedi mi yoksa bilerek görmezden mi geldi?

Arama kararıyla ilgili prosedür şöyle işliyor:

Arama kararının bilgisayarda üç adet çıktısı alınıyor. Biri Kararı alan mercide kalıyor. Diğeri arama esnasında götürülmek üzere savcıya veriliyor. Üçüncüsü ise adres ve isim kısımları kapatılarak, aranacak Garnizon'a fakslanıyor. İmza ve mühür elle atıldığı için mührün vurulduğu yer ve imzaların atıldığı yerler üç nüshada aynı yerde olmuyor. Teknik olarak aynı yerde olması mümkün değil.

Kemal Kılıçdaroğlu, elime belge geçirdim aceleciliğiyle Garnizondan kendisine servis edilen bu üçüncü nüshayı basın toplantısıyla açıkladı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı'nın açıklamasıyla da görülmemiş biçimde açığa düşünce, komik bir savunma yaptı.

AA- Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber