KİK, ihale eğitimlerine devam ediyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Mart 2010 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KİK Başkanı Gül, ihale eğitimlerine tam destek verdi

KİK ve Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü işbirliği ile; Türkiye'deki tüm iç denetçileri kapsayan eğitimin ikinci ayağı Antalya'da başladı. KİK Başkanı Gül, mevzuatın doğru anlaşılması için, eğitimlerin önemine vurgu yaptı

KAMU İhale Kurumu (KİK) tarafından Türkiye'de sağlıklı bir kamu alımları sistemi yaratılması amacıyla başlatılan eğitim seferberliğinin ilk ayağı 16-17 Şubat'ta İstanbul'da ihale yetkilileri için yapılmıştı. Kamu İhale Kurumu tarafından sürekli hale getirilecek eğitimlerin ikinci etabında Ankara Bursa ve Adana'daki ihale yetkilileri ile Antalya da ise 800 civarında iç denetçi hedef alındı.

DR. GÜL EĞİTİM VERDİ

Antalya'da, Maliye Bakanlığı BÜMKO ve KİKişbirliğiyle düzenlenen 'İç Denetçiler İçin Kamu İhale Mevzuatı Eğitim Programı'nın ilk haftasına KİK Başkanı Hasan Gül de bizzat katılarak Kamu Harcama Yönetim Sistemi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül açıklamalarından Kamu İhale Mevzuatı'nın doğru anlaşılmasını sağlamak için düzenlenen eğitimlerin önemine vurgu yaptı. Kamuoyunda 'İhale=yolsuzluk+usulsüzlük' algısının yerleşmiş olmasının kamu alımları alanındaki en büyük problemlerden biri olduğuna değinen Hasan Gül, ihale yetkilileri, iç denetçiler, mali hizmet uzmanları, müfettişler ve ihale komisyonu üyelerine yönelik olarak düzenledikleri eğitimlerle şeffaf ve rekabete dayalı bir eğitim sisteminin oluşturulmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Gül, 'İç denetimin amacı, riskli alanları tespit edip bu alanlarda yolsuzluğa neden olacak olayları önlemektir' dedi. Maliye bakanlığı Bümko Daire Başkanları ve KİK yetkilileri tarafından verilen eğitim katılımcıların yoğun ilgisi ve sorularıyla dinamik bir eğitime dönüştü. Eğitim Mart ayı boyunca devam edecek. Nisanda ise Türkiye çapında tüm Mali Hizmet Uzmanları da eğitime alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber