Suikast silahı uzi operasyonunda 1'i emekli yüzbaşı 3 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2010 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bulgaristan'dan getirtilen suikast silahı uziyi satmaya çalışan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda biri emekli yüzbaşı, 3 kişi tutuklandı. Tutuklanan emekli yüzbaşı, bir dönem Ergenekon sanıklarından emekli Tuğgenaral Levent Ersöz'ün Jandarma Bölge Komutanlığı döneminde Bursa'da görev yapmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Bulgaristan'dan getirtilen suikast silahı uzinin Bursa'da satılmak istendiği yönündeki bilgi üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri harekete geçti. Şüpheli 2 kişiyi takibe alan polis, silahı satın aldığı iddia edilen kişinin emekli bir yüzbaşı olduğunu belirledi. Silahı sattığı iddia edilen Sezgin Ş. ise Sabahattin B. ile silahı satın aldığı öne sürülen emekli yüzbaşı Cihan Ö. gözaltına alındı.

Emekli Yüzbaşı Cihan Ö. ifadesinde, araba alım satımı meselesi yüzünden şüphelilerden Sezgin Ş.'den 10 bin TL alacağını bir türlü tahsil edemediğini öne sürdü. Ergenekon sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün Bursa Jandarma Bölge Komutanı olduğu dönemde görev yapan emekli yüzbaşı Cihan Ö., "Sezgin Ş. bana poşet içinde bir silah getirdi. Müşterisinin hazır olduğunu, 10 bin liraya satacağını ve parayı da hemen bana verip, borcunu kapatacağını söyledi. Ben de bu silahı emanet olarak aldım. Silahın suikast silahı uzi olduğunu bile bilmiyordum. Böyle bir şey olduğunu bilseydim bu işlere karışmazdım." dedi.

Sorgulamaları tamamlanan zanlılar "Suikast silahı satmak ve satınalmak" suçundan adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber