Başhekime hakaret edenler mahkum oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2010 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sadık Özmen'e hakaret eden Ufuk Gündüz ile tıbbi sekreterin iddialarını gündeme getiren ulusal bir gazetenin Akdeniz eki mahkum oldu.

Başhekim Doç. Dr. Sadık Özmen'in Antalya 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açmış olduğu hakaret davası sonuçlandı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tıbbi sekreter olarak çalıştığı dönemde, hastaların soyadlarını kayıtlara küfürlü ifadelerle giren, durum fark edilip işinden olunca da kendisi gibi hastane personeli olan annesiyle Başhekim Doç. Dr. Sadık Özmen'in makamına giderek küfreden Ufuk Gündüz 6 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Ufuk Gündüz'ün hakaret suçundan pişmanlık duymadığı ve yeniden suç işleyeceği yönünde kanaat oluşmadığına hükmeden mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Mahkeme ayrıca yargılama masrafları ile birlikte avukatlık ücretlerinin sanık tarafından ödenmesine karar verdi.

Annesinin ve kendisinin Sadık Özmen tarafından dövdürüldüğü iddiasında bulunan Gündüz'ün ifadelerinden yola çıkarak 'Kabadayı Başhekim' manşetini atan gazete ise tekzip yayınlamak zorunda kaldı.

Sadık Özmen'in yargı yoluyla haklılığını ispat ettiği davaya konu olay Ağustos 2009'da yaşanmıştı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Talat C. ile tıbbi sekreter olarak çalışan Ufuk Gündüz'ün kayıtlara hastaların soy isimleri yerine küfürlü ifadeler girdikleri belirlenmişti. 6 hastanın isimlerinin yerine küfürlü ifade kullandığı tespit edilen Ufuk Gündüz'ün iş akdinin sona erdirilmesi için dışarıdan hizmet alımıyla çalıştığı Yamanlar isimli firmaya yazı yazılmıştı. Firma ise çalışanından savunma istemişti.

Ufuk Gündüz savunma vermek yerine aynı hastanede hemşire olarak çalışan annesini de yanına alarak Sadık Özmen'in makamına çıkarak küfür ve hakaret etmişti. Olaya şahit olan sekreter ile hastane çalışları Gündüz ile annesini Sadık Özmen'in makamından dışarı çıkarmıştı. Sadık Özmen, makamında uğradığı hakaret ve küfürlü söz için dava açmıştı.

Ufuk Gündüz'ün ifadelerinden yola çıkan bir ulusal gazete Akdeniz ekinde 'Kabadayı Başhekim' manşetini kullanarak, Sadık Özmen'in koruması, şoförü ve yardımcılarıyla birlikte Ufuk Gündüz ile 30 yıllık hemşire annesini dövdüğü iddiasına yer vermişti. Mahkeme, başhekimle birlikte dayak attıkları iddia edilen sekreter Ahmet Cinkılıç ile güvenlik görevlisi Mustafa Bozat'ın suçsuz olduğuna hükmetti.

Yargı kararını değerlendiren Sadık Özmen, mahkemenin gerçeği ortaya koyduğunu söyledi. Ufuk Gündüz'ün, annesiyle odasına geldiğinde "Başka yerde iş bulun, ben referans olayım." demesine rağmen küfür ettiğini anlatan Özmen, "Ben uğraşmak istememiştim. Ancak hakkımda aynı gazetede ardı ardına haberler çıktı. Antalya'ya hizmet etmekle görevlendirilmiş bir insanım. Toplumumuzun ve devletimizin faydasına hareket etmeye çalışıyoruz. Bu tür karalamalar olduğu sürece hakkımı aramak için ne gerekiyorsa yapacağım. Bunda da kararlıyım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber