Eski MHP milletvekili vefat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski MHP Balıkesir Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Kalkan (60) vefat etti.

Doç. Dr. Kalkan, 1950 yılında Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde doğdu. Ankara Yükseköğretmen Okulu'nu bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Kimya Fakültesi'nde öğrenimine devam etti.

Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan Kalkan, Deniz Harp Okulu'nda Fen Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Deniz Lisesi'nde de öğretim başkanlığı yaptı. Kalkan, öğretim başkanı iken kıdemli albay rütbesiyle emekli oldu. Doç. Dr. Hüseyin Kalkan, emekliliğinden sonra İstanbul Fazilet Vakfı Koleji okullarının erkek koleji müdürlüğü görevinde bulundu.

18 Nisan 1999'da yapılan genel seçimlerde MHP'den Balıkesir milletvekili seçilen Kalkan, 21. dönemde TBMM'de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi olarak görev yaptı.

Milletvekilliğinden sonra Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde öğretim üyeliğini sürdüren Kalkan, evli ve Yavuzhan, Oğuzhan, Denizhan adlarında üç çocuk babasıydı.

İstanbul'daki evinde vefat eden Kalkan için bugün saat 15.30'da Karacaahmet Kabristanı'nda bir tören düzenlendikten sonra cenaze Balıkesir'e gönderilecek.

Kalkan'ın cenazesi, yarın öğle namazı vaktinde Balıkesir'deki Zağnos Paşa Camisi'nde, ikindi namazı vaktinde ise Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki Çarşı Camisi'nde kılınacak namazların ardından, Kurtlar Köyü'ndeki aile kabristanına defnedilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber