Çubukçu'ya ?Dershane borcu nedeniyle intihar' sorusu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yazılı cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Topuz, önergesinde, eğitime ulusal gelirden daha yüksek oranda bir pay ayırmak ve kamusal eğitimi daha nitelikli hale getirmek için ne gibi çalışmalar yapıldığını sordu.

Milletvekili Topuz, önergesinde Fethiye'de annesi, dershane ücretini ödeyemediği için hapis cezası alan 18 yaşındaki Soner Semih Sipahi'nin intihar ettiğine dikkat çekti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, kayıtlı özel eğitim işyeri sayısının 13 binin üstünde olduğunu ve buralarda 191 bin kişi istihdam edildiğini vurgulayarak, şöyle dedi:

?Bununla birlikte eğitimde daha duyarsız bir yapı ortaya çıkarken, Milli Eğitim Bakanlığı olayları film gibi seyrediyor. Okullarımızda eğitim çökmüş durumda. Dershaneler eğitimin bir parçası haline getirilmemeli, getiriliyorsa da yoksul öğrenciler de düşünülüp fırsat eşitli kapsamında önlem alınmalı. Bugün halkımızın yaşadığı yoksulluk nedeniyle en doğal hak olan yaşama hakkı dahi güvence altında değil. Bir çocuk yoksulluk yüzünden okulunu bırakmak zorunda kalıyorsa bu konuda Milli Eğitim Bakanı olarak hiç mi bir sorumluluğunuz yok?, Eğitim ve öğrenimde fırsat eşitliği kapsamında yoksul öğrenciler için bir çalışmanız var mı?, Eğitime ulusal gelirden daha yüksek oranda bir pay ayırmak ve kamusal eğitimi daha nitelikli hale getirmek için ne gibi çalışma yapmaktasınız?, Dershaneler eğitimin bir parçası olarak görülüyorsa fakir öğrenciler içinde mutlaka bir plan olmalı, bu konuda bir çalışmanız var mı??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber