BT sınıflarındaki bilgisayarlar, sınıf dışında kullanılmayacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2010 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ?Bilişim Teknolojileri Sınıfı? konulu yazısı ile Bilişim Teknolojileri Sınıflarındaki bilgisayarların diğer dersliklere dağıtılmamasını istedi.

Tüm valiliklere gönderilen yazıda;

?Bilindiği üzere; "Bilgi Toplumu Stratejisi Eylem Planı"nda ülkemizin bilgi toplumuna dönüşüm vizyonu; "Bilim ve teknoloji Üretiminde odak noktası haline gelmiş, bilgi ve teknolojiyi etkin bir araç olarak kullanan, bilgiye dayalı karar alma süreçleriyle daha fazla değer üreten, küresel rekabette başarılı ve refah düzeyi yüksek bir ülke olmak" şeklinde belirlenmiştir.

Bakanlığımızca bilişim teknolojileri alanında ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında etkili olacak pek çok proje ve çalışmalar gerçekleştirilerek eğitim sistemimize bilgisayar, yazılım ve çevre birimleri kazandırılmıştır.

Bu kapsamda kurulan BT sınıfları İle mümkün olabildiği kadar fazla sayıda okula ve Öğrenciye ulaşılarak, bilişim teknolojilerinin eğitimde verimli bir şekilde kullanılması hedeflenmiştir. BT sınıflarından değişik derslerde daha fazla öğrencinin faydalanması dolayısıyla eğitimde fırsat eşitliği sağlanmaya çalışılmaktadır. Dersliklerde BT ekipmanlarının kullanımı Genel Müdürlüğümüzce gerekli görülmekle beraber BT sınırlarındaki bilgisayarların farklı amaçlarla dersliklere dağıtılması uygun görülmemektedir.? Açıklamasında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber