12 kişilik Hızır Acil Sağlık ekibi ödüllendirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2010 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de 4 askerin şehit olduğu Sarıyayla karakoluna, baskın haberinden tam 2 saat sonra ulaşan 12 kişilik Hızır Acil Sağlık ekibi ödüllendirildi

Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Sarıyayla Jandarma Karakolu'na 30 Nisan günü 22.45 sularında düzenlenen ve 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 7'sinin yaralandığı saldırıdan yaklaşık iki saat sonra giden sağlık ekipleri, Vali Mustafa Taşkesen tarafından ödüllendirildi. Vali Taşkesen ekibin baskın haberini aldıktan yaklaşık iki saat sonra karakola ulaştığını belirterek ?Gerekli güvenlik önlemlerini almıştık. Bugüne kadar sivil bir ekibe; ambulansa herhangi bir saldırı olmamış. Arkadaşlar ettikleri yemine sadık kalarak görevlerini yaptılar? şeklinde konuştu.

YAKLAŞIK 2 SAATTE KARAKOLA VARDIK

Olay yerine ilk giden sağlık ekibinde yer alan Dr. Mahmut Yılmaz da baskın haberini alır almaz harekete geçtiklerini anlatarak şöyle devam etti: ?Saat 01.08 gibi Nazımiye'den hareket ettim. 01.30 gibi Dereova Karakoluna vardık. Daha sonra 02.00 gibi oradan çıkarak 02.30 gibi olay yerine intikal ettik. Askerler travmatik olayın şokundaydılar. Yaralıları alıp 03.10 gibi Nazımiye'de olduk.?

Baskının ardından karakola zamanında askeri yardım ulaştırılaması ve helikopterlerin devreye sokulmaması tartışma konusu olmuştu. TSK bunun gerekçesi olarak hava şartlarının olumsuz olduğunu ve karakoldaki asker sayısının da yeterli olduğunu açıklamıştı.

GİTMEMEK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ HİÇ YOKTU !

İki yılı aşkın bir süredir bölgede görev yaptığını anlatan Dr. Mahmut Yılmaz, Sarıyayla Karokulu'na geçen sene de gittiklerini anlattı. Dr. Yılmaz, son olayın şokunu üzerlerinden hala atamadıklarını belirterek ?Tereddüt yaşadık ama gitmemek gibi lüksümüz olmadığını biliyorduk. Üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bir daha olursa bir daha çekinmeden gideriz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber