MEB: Kurs bitirme belgesi alanlar lise mezunu kabul edilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mayıs 2010 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel eğitim gerektiren bireyler için açılan Mesleki Eğitim Merkezlerini tamamlayarak kurs bitirme belgesi almış adaylar için iş okulu diploması almış gibi işlem yapılarak başvurularının onaylanması konusunda Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünden görüşü

Sayın Yetkili;

1-Bakanlığımızca 2010 yılı içerisinde istihdam edilecek özürlü personelin başvurularında hizmetli unvanı için lise veya lise dengi mesleki veya teknik okul mezunu olmak şartı getirilmiş, bunun yanında İş okulu diploması bulunan adayların da lise mezunu olarak değerlendirileceği kılavuzda belirtilmişti.

Söz konusu diplomaların isimlerinde çeşitlilik olması nedeniyle adayların başvurularının onaylanıp onaylanmayacağı konusunda tereddütler yaşandığı bazı iller tarafından Bakanlığımıza iletilmiştir.

Konu ile ilgili olarak Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünden görüş istenilmiş ve görüşte belirtilen konulara ilişkin açıklamalar aşağıda yapılmıştır.

Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı okulların isimleri ile

bu okullardan mezun olanlara verilen belgelerin isimleri zaman içinde mevzuatta yapılan düzenlemeler ile değiştirilmiştir. Söz konusu okullardan mezun olan adaylara önceleri ?Kurs Belgeleri? düzenlenirken, daha sonraki yıllarda bu belge ?iş okulu diploması ? adı altında verilmeye başlanmıştır.

Bu bağlamda; özel eğitim gerektiren bireyler için açılan Mesleki Eğitim Merkezlerini tamamlayarak kurs bitirme belgesi almış adaylar için iş okulu diploması almış gibi işlem yapılarak başvurularının onaylanması gerekmektedir.

Ayrıca bu husus ile ilgili olarak tereddüde düşülen konularda Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünden bilgi edinilebilir.

2-Başvuru onay ekranının incelenmesinde çok sayıda onay bekleyen adayın bulunduğu görülmüştür.

Başvuru süresinin azalması nedeniyle İlinize başvuruda bulunan ve onay bekleyen adaylara elektronik iş talep formunda belirttiği telefon veya mail adreslerinden ulaşılarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek başvurularını onaylatması gerektiğinin bildirilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber