Erdoğan: Kılıçdaroğlu bol keseden atıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2010 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP kurultayı sürerken katıldığı TOBB Genel Kurulu'nda, Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Erdoğan, "Bol keseden atıyor, Kaf Dağı'nın ardındakini vaat ediyor. Her türlü sosyal yardımın karşısında durdunuz, bugün çıkıp fukara edebiyatı yapıyorsunuz" dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu şöyle eleştirdi:

"Bazıları çıkıyor 'yoksulluğa son vereceğiz'. Arkadaşım biz göreve geldiğimizde Türkiye'de 17 milyon yoksul vardı, şimdi bu rakam geldi, geldi artık 13'ün altına düştü. Sağ olun, var olun peki bunu nasıl yapacaksınız, şunu bir söyleyin. Formülünüz ne, kaynağınız ne, gidip bir yoksulun kapısına vurdunuz mu, adımlarınızı bir yoksul haneden içeri attınız mı? Her türlü sosyal yardımın karşısında durdunuz, bugün çıkıp fukara edebiyatı yapıyorsunuz. Tamam da planınız ne, programınız ne, projeniz ne, bunu nasıl başaracaksınız söyleyin. Bu millete acı çektirmeyelim biz gelmeden hemen bu işi yapmaya gayret edelim. Yapmazsak zaten milletim bunun faturasını bize keser.

Türkiye'de siyasetin en büyük hastalığı maalesef budur. Bol keseden atan Kaf Dağı'nın ardındakini vaat eden, oy toplamak için ekonominin gerçeklerini görmezden gelen ama seçildikten sonra vaatlerini ve milleti unutan bir siyasetçi modeli. Anayasa değişikliğine karşı çıkacaksın, millete gitmekten korkup Anayasa Mahkemesi'ne gideceksin, sonra milletten, yoksulluktan bahsedeceksin. Türkiye bu modellerden çok gördü ve tamamını ıskartaya çıkardı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber