Engelli işçilere 'ışıklı gelecek' eğitimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2010 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metal ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren işçi ve işveren sendikaları, engelli işçiler için eğitim programı düzenliyor.

Türk Metal Sendikası (Türk Metal) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yapılan anlaşma sonucunda 10 yıl önce ''Işıklı Bir Gelecek'' sloganı ile başlatılan ve Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından en iyi sosyal proje seçilen eğitim programı engelli işçilere yönelik olarak sürdürülüyor.

Türk Metal'in toplu sözleşmesine yetkisine sahip olduğu ve MESS üyesi işverenlerin iş yerlerindeki tüm çalışanların eğitilmesini amaçlayan ortak eğitim projesinde bugüne kadar 62 bin metal işçisi eğitimden geçirildi.

Metal işçilerinin eğitimi amacıyla yola çıkılan projede engelli işçiler de unutulmadı. Engelli işçiler özel gruplar halinde eğitimlere dahil edildi. Bilgilenirken eğlenen, genel kültürlerini artıran engelli işçilere ayrıca yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla iletişim, endüstriyel ilişkiler, ekonomi, iş hukuku ve engellilerin yasal hakları konularında eğitimler verildi.

Engelli işçilere, eğitimlerde özel işaret dili bile uzmanlar yardımcı oldu.

''Çalışanların ve iş yerlerinin geleceğine ışık tutabilme'' amacı taşıyan projeyle 120 bin çalışanın sürekli eğitimi hedefleniyor.

-ÖRNEK PROJE-

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Metal ile MESS arasında 10 yıl önce başlattıkları ortak eğitim projesinin, Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından tüm dünyaya örnek gösterildiğini söyledi.

Çalışanları daha da eğitimli hale getirerek hem bireylerin hem toplumun kalite çizgisini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Kavlak, bu eğitim projeyle eğitimi hayat boyuna yaymaya çalıştıklarını belirtti.

Eğitimleri yılın 11 ayı haftada iki grup halinde gerçekleştirdiklerini anlatan Kavlak, şöyle konuştu:

''Engelli işçilerimiz yılda iki kez 50'şer kişilik özel gruplar halinde eğitimlere katılıyor. İşitme, görme ve bedensel engelli işçilerimiz için düzenlediğimiz eğitim programları ile işçilerimize iletişim, endüstriyel ilişkiler, ekonomi, iş hukuku ve engellilerin yasal haklarıyla ilgili bilgiler veriliyor. Okullar tatile girdiğinde ise diğer işçilerimiz gibi engelli işçilerimiz de eş ve çocukları ile birlikte ortak eğitim programına katılıyor. MESS arasında yürüttüğümüz bu ortak eğitim projesi ile işçimizin eğitim seviyesini ve donanımlarını arttırırken kaliteli üretimi de hedefliyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber