Türk Eğitim-Sen Eğitim-İş kolunda yetkili sendika oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2010 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim-Sen'in 2010 yılında da eğitim-iş kolunda yetkili sendika olduğunu belirterek, "156 bin 98 üyesiyle bu yıl da ipi göğüsleyen Türk Eğitim-Sen, en yakın rakibine 7 bin 296 fark attı" dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, eğitim-iş kolunda yetkili sendika olduklarını belirtti. Koncuk, Türk Eğitim-Sen'in dürüst bir sendikacılık yaptığını, üyelerinin hak ve menfaatlerini koruduğunu ve eğitim alanında önemli başarılara imza attığını vurguladı. Koncuk şunları kaydetti:

"Türk Eğitim-Sen, siyasi erk tarafından büyütülen bir sendikaya karşı mücadele etmektedir. Bu süreçte sendikamız, her türlü engellemeye rağmen, yıllardır eğitim-iş kolunda yetkili olmaya devam etmiştir. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı'nın objektifliğinden, her sendikaya eşit mesafede oluşundan ne yazık ki bahsetmemiz mümkün değildir. Bu sendikaya makam, mevki gibi çeşitli vaatlerle üye kazandırılmaktadır. Ancak sarı sendikacılığın anlamını çok iyi bilenler bu tuzağa düşmemektedir."

Türk Eğitim-Sen'in sendikacılığının temelinde mücadele olduğunu vurgulayan Koncuk, "Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak vardır. Öğretmeninden hizmetlisine, memuruna, akademisyeninden, üniversite çalışanına kadar tüm eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek, mesleki gelişimlerinin ve yükselmelerinin önündeki engelleri kaldırmak vardır. Her platformda doğru bildiklerini söyleyen, kazandığı davalarla, eylem ve etkinlikleriyle, önerileri ve görüşleriyle eğitime ciddi

katkıları bulunan, eğitim ve eğitimciler için var olan sendikamız, 2006 yılından bugüne kadar yetkili olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Şube başkanlarından, il ve ilçe temsilciliği yönetim kurulu üyelerine, işyeri temsilcilerine kadar tüm teşkilatlarımız büyük bir özveriyle çalışmış ve sadece sendikacılık yapmıştır. Bu kapsamda gece gündüz demeden emek sarf eden teşkilatlarımıza, bizlere güç veren, destek olan üyelerimize ve Türk Eğitim-Sen'e gönül veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz"

dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber