3 büyük konfederasyondan, terör devleti İsrail'e tepki

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mayıs 2010 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Sen, KESK ve Memur Sen bugün bir açıklama yayımlarak, İsrail işi tüm saldırıları telin ettiler.

KAMU SEN'İN AÇIKLAMASI

İSRAİL İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR!..

İsrail'in insani yardım amacıyla yola çıkan gemilere saldırı düzenlemesini şiddetle kınıyoruz. İsrail'in yaptığı bin insanlık suçudur, bir vahşettir.

Bu duruma seyirci kalan uluslar arası kuruluşları göreve davet ediyoruz. Daha önce yaptığı vahşetlere bir yenisini ekleyen İsrail'in güvendiği devletlerin de gerçeği görmesini temenni ediyoruz.

Masum sivilleri öldürmekle güç gösterisi yaptığını düşünün bir devletin hangi zihniyetle hareket ettiğini, maksadının ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz. İnsan haklarını savunan herkes, İsrail'in yaptıklarını kınamalı, sivillerin katledilmesine müsaade etmemelidir.

?One munite? gösterileri yaparak, ardından İsrail ile işbirliğini sürdüren hükümete de sesleniyoruz. Uluslar arası alanda gösterdiğiniz üstün başarınızı (!) burada da göstermenizi bekliyoruz. O masum insanların şu an içinde bulunduğu durumdan kurtarmanızı temenni ediyoruz.

Buradan Birleşmiş Milletlere sesleniyoruz, İsrail'e en büyük desteği veren Amerika Birleşik Devletleri'ne sesleniyoruz, Avrupa Birliği'ne ve tüm dünya ülkelerine sesleniyoruz:

İSRAİL ZÜLMÜNE ARTIK BİR SON VERİN !

İSKENDERUN'DA 7 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU.

Terör durmak bilmiyor. Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na hain teröristlerce saldırı düzenledi. Saldırıda 7 askerimiz şehit oldu, 3^ü ağır 7 askerimiz yaralandı.

Bölücü faaliyetlere geçit vererek terörü bitireceğini savunan zihniyetin geldiği nokta gün gibi aşikardır. Her gün şehit haberleriyle uyanır olduk, asker ocaklarına evlatlarını yollayan analar, her gün yürekleri ağzında yaşıyorlar. Bu acıyı sona erdirmek için ise taviz dışında yapılan hiçbir şey yok.

Türkiye Kamu-Sen olarak Şehit Erlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ise sabırlar diliyoruz. Bu acının son olmasını temenni ediyoruz. İlgili tüm yetkileri, gereğini yerine getirmeye bir kez daha davet ediyoruz.

KESK'İN AÇIKLAMASI

İsrail'in İnsani Yardım Taşıyan Gemi Konvoyuna Yönelik Saldırısı Karşısında Dehşet İçindeyiz

İsrail'in İnsani Yardım taşıyan gemi Konvoyuna yönelik operasyonu karşısında dehşet içindeyiz. Yapılan operasyonun en temel insani değerleri bile çiğnemeyi göze alan, katliamları, öldürmeyi bir politika olarak gören İsrail Hükümeti'nin tarihe yazdığı bir utanç sayfası olarak görüyoruz. Gemilerden teknik olarak haber alınamıyor olması Mavi Marmara dışındaki gemilere de operasyon yapılıyor olabileceği ve 15 olarak açıklanan ölü sayısının artabileceği endişelerimizi arttırmaktadır. İsrail sivilleri hedef alarak, insan hayatına kayıtsızlığını ve barışçı girişimlere yönelik tahammülsüzlüğünü bir kez daha kanıtlamıştır. İsrail'in bu insanlık dışı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz.

İsrail'in etnik arındırmaya, sürmeye ve yurdundan etmeye dayalı baskı politikaları yeni değildir. Yakın tarih İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı sayısız katliamların tarihidir. Üstelik İsrail bu politikalarını başta ABD olmak üzere dünyanın egemen ülkelerinin kollaması altında sürdürebilmektedir.

Savaştan, inkardan ve imhadan medet umanların, barış fırsatlarını ellerinin tersiyle itenlerin İsrail'in bu insanlık dışı yüzüne karşı alacakları tutum samimiyet ve tutarlılıktan yoksundur. Bir yandan Davos'ta sergilenen ?one minute? gibi showlarla halkın Filistin halkına yönelik dayanışma duygularını okşayan, öte yandan sayısız askeri ve ekonomik projede İsrail'le işbirliği halinde olanların alacağı tavır ancak timsah gözyaşı olarak görülebilir.

Dış işleri Bakanlığı'nın ilk tepki olarak İsrail Büyükelçisi nezdinde bu olayı kınaması ve acilen izahat talep etmesi ise İspanya, Yunanistan ve İsveç'in büyükelçiliklerini çekmeyi düşündükleri bir ortamda bir diplomatik skandal niteliğindedir. Tüm halkların özgürlüğü ve barış içerisinde bir arada yaşama perspektifi olmayan, üstelik bölgede ABD ve İsrail'le köklü partnerlik ilişkileri içinde olan bir hükümetin başka türlüsünü yapması da mümkün değildir.

MEMUR-SEN'İN AÇIKLAMASI

TERÖRİST DEVLET İSRAİL'İ ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUZ

Terörist devlet İsrail'in Filistin'e insani yardım götüren gemiye yaptığı baskını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mazlum Filistin halkına insani yardım götürmekten başka amacı olmayan ve İsrail askerleri tarafından vahşice öldürülen şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize ve tüm İslam alemine başsağlığı dilerken, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır. Başta milletimiz olmak üzere bütün insanlık bu vahşete seyirci kalmayacak, gerekli tepkiyi gösterecektir.

Haydut devlet İsrail, sadece insani yardım taşıyan gemilere saldırarak uluslar arası hukuku ihlal etmiş ve suç işlemiştir. Bu saldırıyı yapanlar ve saldırı emrini verenler derhal uluslar arası mahkemelerce yargılanarak hak ettikleri ağır cezalara çarptırılmalıdır.

Kadın, çocuk, yaşlı ve yardım konvoyu demeden insanlara saldıran ve bunu bir alışkanlık haline getiren İsrail'in uluslar arası meşruiyeti olamaz, olmamalıdır.

Son katliamdan sonra tüm dünya devletleri ve uluslar arası kuruluşlar bu katil devletin uluslar arası meşruluğunu tartışmaya açmalıdır.

Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya ülkeleri, katil devlet İsrail'le askeri ve ekonomik işbirliğini tamamen bitirmelidir. Diplomatik ilişkilerine son vermelidir.

Türkiye, İsrail büyükelçisini acilen Ankara'ya çağırmalı, İsrail büyükelçisini de sınır dışı etmelidir.

Tüm dünya ülkeleri ambargo uygulayarak İsrail'i tecrit etmelidir. Spor etkinlikleri başta olmak üzere İsrail tüm uluslar arası yarışmalara sokulmamalı, uluslar arası resmi ve sivil tüm kuruluşlardan üyeliği silinmelidir.

Buradan sessiz kalarak bu suça ortak olan Birleşmiş Milletler (BM), İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) ve diğer uluslararası kuruluşlara sesleniyoruz: İnsanlık İsrail'in zulmü altında eziliyor, daha ne diye susuyorsunuz. Uluslar arası yaptırımları niye yürürlüğe koymuyorsunuz?

Uluslararası bütün insani kuruluşlar, İsrail'in bu saldırısına karşı ortak tavır geliştirmelidir. Uluslarası insan hakları dernekleri, bu insanlık ayıbını ortak bir bildiri ile kınamalı ve İsrail ve İsrail'le bağlantılı kuruluşların uluslararası toplumdan dışlanması için girişim başlatmalıdır.

Filistin'e insani yardım ulaştırma çalışmalarıyla birlikte ülkemizde terörist saldırıların artması da son derece manidardır. İsrail ordusunun Akdeniz sularında insani yardım gemilerini taciz ettiği dakikalarda Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde teröristlerce askeri birliğe düzenlenen saldırıda 6 askerimiz şehit olurken, 9 askerimiz de yaralanmıştır. Dün ise, Şırnak'ta çıkan çatışmada 3 askerimiz ile Siirt'te pusuya düşürülen 3 korucu şehit olmuştu.

Bu hususun da üzerinde durulması, ülkemiz içindeki terör hareketlerindeki terörist devlet İsrail'in etkisinin araştırılması gerekmektedir. İsrail'den böyle bir hainlik gerçekleştirmesi, yurtiçindeki hainlerin de bunun taşeronluğunu üstlenmesi beklenmeyecek bir durum değildir.

Bu vahşi olay karşısında milletimizin meşru hukuk içerisinde göstereceği her türlü tepki yerinde ve anlamlı olacaktır.

Bu duygular içinde tekrar tüm insanlığın başı sağolsun diyor, şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber