Bakan Şimşek: İşsizlik düşmeye devam edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizliğin düşmesinin sürpriz olmadığını, işsizlik rakamlarının bundan sonra da düşmeye devam edeceğini bildirdi.

Şimşek, bugün açıklanan işsizlik rakamlarına ilişkin bir soru üzerine, Türkiye ekonomisinin tekrar hızlı bir büyüme sürecine girdiğini, büyümeyle birlikte işsizlik oranlarının aşağıya düştüğünü kaydetti.

İşsizliğin daha da aşağılara düşmesi için gerekli tedbirleri planladıklarını, uygulamaya koyduklarını ifade eden Şimşek, bunun özü daha çok yatırım, daha çok büyüme, daha çok iş, aş, daha çok istihdam'' dedi.

Türkiye'nin tekrar hızlı büyüme patikasında yoluna devam ettiğini kaydeden Şimşek, şunları söyledi:

''İşsizliğin düşmesi de o anlamda sürpriz değil. Düşmeye devam edecek. Önümüzdeki aylarda gerek mevsim etkisi nedeniyle, gerekse büyümenin yeni yatırımların getirdiği katkı sebebiyle, dolayısıyla bizim için sürpriz değil. İşsizliğin daha çok aşağıya düşmesini bekliyoruz.''

-MALİ KURAL-

Maliye Bakanı Şimşek, bir başka soruyu yanıtlarken, mali kuralın Haziran sonu itibariyle ya da en azından Meclisin bu çalışma döneminde yasalaşmasını ümit ettiklerini söyledi. Bakan Şimşek, bunun için de ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Hazırlıkları buna göre yaptıklarını, 2011 bütçesini de bu çerçevede hazırlayacaklarını kaydeden Şimşek, o nedenle orta vadeli programın açıklanmasında bir gecikmenin söz konusu olduğunu kaydetti.

Maliye Bakanı, iç denetçi kadroları ile ilgili bir soru üzerine de, şu ana kadar kadro tahsis edilemeyen yerlere hızlı bir şekilde kadro sağlayacaklarını, İç Denetim Koordinasyon Kurulu'nu da daha etkin hale getireceklerini belirtti.

-''DÜNYA KUPASINDA FAVORİM BREZİLYA''-

Maliye Bakanı Şimşek, Dünya Kupasındaki favorisinin sorulması üzerine, çok yoğun çalıştıkları için şu ana kadar istemesine rağmen Almanya-Avustralya maçı dışında hiçbir maçı seyredemediğini söyledi.

Eskiden beri Brezilya taraftarı olduğunu dile getiren Şimşek, ''Dünya Kupasında da onları destekliyorum. Şiir gibi futbol oynuyorlar. Bundan sonra 21.30'daki maçları seyretmeye çalışacağım. Onun dışındaki maçları seyretmem çok zor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber