Orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, düzenlediği tatbikatla olası orman yangınlarına hazır olduğunu gösterdi. Yangınsız bir mevsim temennisinde bulunan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, yangınların yüzde 91'i insan kaynaklı olduğunu belirtti. Coşkun, bu nedenle vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Kapıçam Mesire Alanı'nda gerçekleştirilen Tatbikat gereği, yangın olan alanda alevlerin yükselmesiyle arazözler ilk müdahaleyi yaptı. Bunun yanı sıra yangın helikopteri de alanda bulunan yangın havuzundan su alarak, yangınla mücadeleye destek verdi. Çok sayıda yangın işçisinin de katıldığı tatbikatta alevler kısa sürede söndürüldü.

Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, tatbikatın yangın sezonunun başladığı bu günlerde ekiplerin kabiliyetini artırmak ve olası bir yangına karşı hazır tutmak amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Yangınlardaki en önemli faktörün insan unsuru olduğunu dile getiren Coşkun, "İnsanların eğitimini önemsiyoruz. Bu sezonda yangınsız bir mevsim diliyorum. Anız mevsimi olması nedeniyle de yangınlar genelde anız kaynaklı oluyor. Bu nedenle insanları orman yangınları konusunda biraz daha tedbirli olmaya davet ediyoruz. Olası yangınlarda da hemen durumu 177 Alo Orman Yangın Hattı'na bildirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Tatbikatın ardından, yangın işçileri arasında, hortum serme yarışması düzenlenirken, vali yardımcıları Volkan Barış Göçmez ve Tuncay Akkoyun'un katılımıyla yangın havuzunun açılışı gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber