Sözleşmeli sağlık çalışanları dertli!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın yetkili, bizler Sağlık Bakanlığına tabi olarak çalışan 657/4B maddesi uyarınca görev yapan sağlık personeliyiz. Bakanlığımız 2006 yılından itibaren sözleşmeli personel istihdamına giderek onbinlerce sağlık personelini özlük haklarından mahrum bırakarak baskı altında tutmuştur. Aynı kurumda 657-4A (kadrolu), 657-4B (sözleşmeli), 4924 sözleşmeli, 657' ye tabi Döner sermaye kadrosu ve vekil sağlık personeli kadrosu mevcuttur.

Sağlık Bakanlığındaki bu farklı uygulamalar hiç bir siyasetçimiz ve medya organımız tarafından gündeme alınıp dile getirilmemiştir. Oysa bu sıkıntılar onbinlerce sağlık personeli ve ailelerini ilgilendirmektedir.

Her ne kadar Sözleşmeli Personel çalıştırılması doğu ve güneydoğu bölgelerimizde düzenli bir sağlık hizmeti vermeye dayandırılsa da, böyle olmadığı ortadadır. Oysa bu sorun polis ve askerlerde uygulanan mecburi hizmetle aşılacak konulardır. Tüm sözleşmeli personel malesef çağresiz ve mağdur bırakılmıştır.

Binlerce sözleşmeli sağlık personeli eşinden ve çocuklarından ayrı yaşamaya mahkum edilmiştir. Personelin üzerlerinde sözleşmeli oldukları için sürekli baskı vardır ve heran işsizlik kaygısı yaşamaktadırlar. Özlük hakları kısıtlıdır, bundan dolayı çalıştığı kurumlarda ikinci sınıf personel muamelesi görmektedirler, hatta sözleşmeli oldukları için tehdit dahi edilmektedirler.

Aynı kurumda, aynı eğitimi almış ve aynı sınava girip atanmış olan sağlık personelleri aynı özlük haklarına, aynı ücrete ve aynı çalışma koşullarına sahip değildir. Bu durum anayasamızda ki eşitlik ilkesine de ters düşmektedir. Aynı zamanda sözleşmeli personel çalıştırılarak aile birliğinin ve bütünlüğünün de bozulduğu görülmektedir.

Sayın yetkili yukarıda ki izah ettiğimiz durumdan da anlaşılacağı üzere Sözleşmeli Sağlık personelleri olarak sizlerin bizleri görüp, duyup ve bu sıkıntılarımızı dile getirmenizi istiyoruz. ve bizler bu sıkıntıların çözümününde sağlık sektöründe çalışan tüm personelerin aynı özlük haklara sahip olmasından geçeceğini düşünüyoruz.

Bu yazı, memurlar.net forumu sözleşmeli sağlık çalışanı üyelerince hazırlanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber