Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki atamalara tepki

Haber Giriş : 27 Şubat 2005 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (OMÜ-DER) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, OMÜ'nün bilimsel yönden tartışmalı, hiçbir kritere bağlı olmadan atamaların yapıldığı bir kurum haline dönüştürüldüğünü ileri sürdü.

Prof. Dr. Yusuf Demir, OMÜ-DER binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, OMÜ'nün 4,5 yıllık süreç içerisinde kamuoyu tarafından olumlu icaraatlarla değil, olumsuzluklarla anılan bir üniversite haline geldiğini öne sürdü. Demir, "OMÜ'nin etrafında bulunan illerde yakın gelecek içerisinde kurulacak olan Amasya, Ordu, Çorum ve Sinop üniversiteleri doğrudan doğruya OMÜ'nün geleceği ve Samsun'un geleceğini ilgilendirmektedir. Bu kadar problemli bir üniversitenin, her gün insanların baskı altında tutulduğu, her gün farklı konularda kendini savunmakta kalan bir üniversite personelinin bu üniversiteden memnun olduğunu ifade etmek doğru ve gerçekçi olmaz"

4,5 yılda 100 üzerinde kendi alanlarında mümtaz şahsiyetlerin üniversiteden ayrılarak başka üniversitelere gitmek zorunda kaldığını vurgulayan Demir, "4,5 yıldır, profesör, doçent ve araştırma görevini bitirip yardımcı doçentlik bekleyen elemanlardan 104 tanesi kadro alamamıştır. 200 üzerindeki öğretim görevlisi mağdur edilerek kadrosunu alabilmiştir. Dolayısıyla, bu insanlar bu huzursuz ortamda çalışmaktansa, yakın çevrede kurulacak olan üniversitelere gitme girişimi içine girebilir. Bu da OMÜ'nün içerisininin boşalması, Samsun'un içinin boşalması anlamına gelir. OMÜ iyiye doğru gitmiyor. 4,5 yılda adrese teslim 500 tane öğretim üyesi atamasıyla maalesef bilimsel yönden tartışmalı, hiçbir akademik kritere bağlı olmadan atamaların yapıldığı bir kurum haline dönüştürülmüştür. OMÜ'yü yönetenler bilimsellikten uzak bir anlayışı 4,5 yıldır uygulamaktadır. 40 Milletvekili'nin imzası ile 4,5 yılda ikinci defa TBMM gündemine taşınmıştır. OMÜ, var olma, ya da yok olma noktasında karar verme noktasındadır. OMÜ'de yapılan 75 atama ile üniversitenin akraba üniversitesi haline getirildiği açıkca ortadadır" şeklinde konuştu.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber