Büyük ilçelere 'il olma kapısı' açılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her seçim öncesi gündeme gelen il olma konusuna standart getirilecek. Bu konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın bir çalışma yaptığı kaydedildi.AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, bu çalışma ile il olma tartışmalarının kıyamete kadar son bulacağını belirtti.

Elbistan'da konuşan Doğan, "İl konusu hep istismar edildi. Şu vekil istedi, bu vekil istemedi gibi. Elbistan'ın il olmasını bizim istememiz mümkün değil. Çocukluğumuzda il sayısı 67 idi. Sonra 81'e yükseldi. Konjöktürel nedenlerden 81'e yükseldi." dedi.

Ara seçimlerde rüşvet olarak bazı ilçelerin il yapıldığını hatırlatan Doğan, "Hemen hemen hepsinin belediye başkanının başına bir şey geldi. Ara seçim yapıldı. Ara seçimde rüşvet olarak bazı ilçeler il yapıldı. Bülent Ecevit zamanında bakıldı ki bu işin sonu yok bu ara seçim işini ortadan kaldırdı, o günden bu güne kadar da il meselesi yok. Şimdi bizde bir çalışma yapılıyor.

İç işleri Bakanlığı bir çalışma yapıyor. Bu çalışmada bir ilçenin il olma standartları belirlenecek kanun haline getirilecek. Kanun haline gelip yürürlüğe girdikten sonra o standartlara uyan ilçeler bir tek günde il yapılacak. Bu iş kıyamete kadar noktalanacak. Yoksa işin ucu nerede biter bilinmiyor." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber