Bodrum'da orman yangını

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum'da yangın sezonu açıldı. Çamköy ve Mumcular'da çıkan iyi ayrı yangın panik yarattı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevleri söndürmek için ekipler seferber oldu.

Çamköy yakınlarındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda, bugün saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İlk belirlemelere göre 3 hektarlık alanda etkili olan yangına, iki söndürme uçağı, bir helikopterle havadan, 8 arazöz ve 60 orman işçisiyle de karadan müdahale edildi. Arazinin sarp olması ve şiddetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle sürdürüldü.

Söndürme çalışmalarına Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut ve Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak yönetti.

İKİNCİ YANGIN MUMCULAR'DA

Öte yandan Yalıçiftlik ile Mumcular beldeleri arasındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını başladı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, arazi şartlarının uygun olmaması nedeniyle dozerlerle açılan yollar yardımıyla ekiplerin yangına müdahale etmeye çalıştığını bildirdi. Yetkililer yangına, havadan 2 uçak ile 5 yangın söndürme helikopteriyle müdahale edildiğini belirtti. Yangının, rüzgarın etkisiyle yayılma eğilimi gösterdiği ifade edildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, AA muhabirine, Yalıçiftlik ile Mumcular beldeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale ettiklerini hatırlatarak, ''Yangına Denizli, Muğla ve Aydın'dan gelen 2 uçak, 6 yangın söndürme helikopteri ve çok sayıda arazöz ile orman işçisiyle hızlı bir şekilde müdahale edildi. Bu hızlı ve yoğun müdahale sayesinde yangın kontrol altına alındı. Bölgede ekiplerimiz soğutma çalışmasına başladı'' dedi.

Aydın, soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangında ne kadarlık bir alanın zarar gördüğünün tespit edileceğini de bildirdi.

Bu arada yangına müdahale amacıyla Muğla ve çevre illerden yangın bölgesine gelen takviye ekiplerinde bölgeden ayrılmaya başladığı gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber