Atanamayan kanser hastası öğretmenin dramı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2010 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun (AYÖP) Kızılay'da düzenlediği oturma eylemine katılan kanser hastası öğretmen adayı Şafak Bay, "Eğer bir gün bile öğretmenlik yapmadan ölürsem gözüm açık öleceğim" dedi.

Kendilerini "Ataması Yapılamayan Öğretmenler Platformu" olarak nitelendiren bir grup, ellerinde battaniyelerle Kızılay Güvenpark'ta oturma eylemi yapmak istedi. Çok sayıda polisin önlem aldığı eylemde güvenlik güçleri grubun basın açıklaması yapmasına izin verirken, açıklama sonrası dağılmaları istendi. Bunun üzerine kanser hastası olan Şafak Bay isimli öğretmen adayı bir açıklama yaptı. Bay, hastalığına Türkiye'de doktorların çözüme dönük bir tedavi sunamadıklarını belirterek, Amerika'da iletişime

geçtiği bir kanser merkezinin ise 750 bin TL karşılığında tedavi yapabileceklerini ilettiklerini söyledi. Bu parayı karşılayacak durumunun olmadığını ve Sağlık Bakanlığı'nın da karşılamadığını söyleyen Bay, "Ben henüz bir derse bile girmemiş bir öğretmen olarak, bir an önce sağlığıma kavuşup eğitime muhtaç ülkemde çocuklara geleceğini vermek istiyorum. Eğer bir gün bile öğretmenlik yapmadan ölürsem gözüm açık öleceğim" dedi.

Açıklamanın ardından polis, grubun bir saatlik oturma eylemi yapmasına da izin verdi. Grubun eylemi Güvenpark'taki bir saatlik oturma eyleminin ardından Abdi İpekçi Parkı'nda devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber