Erdoğan: İşsizlik çözülmeden terörü yüzde yüz çözemeyiz - Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2010 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik çözülmeden terörün yüzde yüz çözülemeyeceğini belirterek; "İşsizlik milli bir meseledir. İşsizlik, terörün en önemli sebeplerinden biridir." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi'nin tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, işsizliğin tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye de en büyük ve en önemli meselelerden biri olduğuna vurgu yaptı. Son küresel krizin tüm dünyayı az ya da çok etkilediğinin altını çizen Erdoğan şunları kaydetti:


Ä°Å�sizlik çözülmeden terörü yüzde yüz çözemeyiz
Yükleyen memurlarNET. - Güncel haberleri izleyin

" Süreçte birçok ülkede işsizlik oranları tarihi seviyelere yükseldi. Krizin en şiddetli olduğu 2009 yılı ilk kriz öncesi 2007 yıllarının işsizlik oranları karşılaştırdığımızda Türkiye 'de işsizliğini 10,3'ten Yüzde 14'e çıktığına şahit oluyoruz. Aradaki fark 3,7 puan. Aynı zaman diliminde ABD'de işsizlik yüzde 4,6'dan yüzde 9,3'e çıktı. Aradaki fark yüzde 4,7."

Başbakan Tayyip Erdoğan, alınan önlemlerle işsizlikteki artışın Türkiye'de sınırlı kaldığına işaret ederken; "Ülkemiz, küresel krizden sadece dört çeyrek etkilendi. İşsizlik azaldı, azalmaya devam ediyor. İşsizlikte diğer ülkelerde artış yaşanırken, Türkiye de düşüş yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber