Nema kredisi 1 katrilyonu buldu, Ziraat mola verdi

Haber Giriş : 05 Mart 2005 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası, 9 Şubat'ta başlattığı nema karşılığı kredi uygulamasına, dönemsel mart ayı nema ödemelerinin gelmesi nedeniyle üç gün süreyle ara verdi. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, perşembe günü şubelerine gönderdiği genelgeyle, 4 Mart cuma günü ile 8 Mart Salı günü arasında nema rehni karşılığı bireysel kredi uygulamasına ara verildiğini duyurdu.

9 MART'TA BAŞLAR:

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar Hürriyet'e hesap ve işlemlerin ayrıştırılması gereğinden kaynaklanan operasyonel bir zorunluluk nedeniyle ?bu molayı aldıklarını' belirterek, 9 Mart çarşamba gününden itibaren nema karşılığı bireysel kredi başvurularını kabul etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

22 GÜNDE 1 MİLYON KİŞİ:

Çağlar'ın verdiği bilgiye göre, uygulamanın başladığı 9 Şubat'tan, 3 Mart akşamına kadar geçen 22 günde, 998 bin kişiye, toplam 1 katrilyon 56 trilyon liralık bireysel kredi kullandırıldı. Genel Müdür Çağlar, başvuru ve kullandırılan kredi sonuçlarını hazırladıkları bir ?çan eğrisi'nde izlediklerini belirterek, şu bilgiyi verdi: ?Krediler, ilk gün 25, ikinci gün 60, 87, 100 trilyon lira diye artarak ilerledi. 100 trilyon liradan sonra iniş başladı. Son olarak bir günde kullandırılan kredi günlük 40 trilyon liralara kadar indi. Bizim tahminimiz, 1.5-2 katrilyon liralık kredi kullandıracağımız yönündeydi. En çok 1.5 katrilyon lirada duracak gibi görünüyor.'

İHTİYACI OLAN GELDİ:

İlk günlerde gerçekten ihtiyacı bulunan kişilerin kredi başvurusunda bulunduğunu vurgulayan Çağlar, ?İhtiyacı olmayanların kullanmasına gerek olmadığını söylememize karşın, bazı haksahipleri sırf üç ayda bir şubeye gidip uğraşmamak için bu krediden yararlanmak istiyor' diye konuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber