Memur-Sen: Referandumda evet diyeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2010 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar Sendikası Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa değişikliklerine ilişkin 12 Eylülde yapılacak referandumda ?Evet? diyeceklerini bildirdi.

Gündoğdu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, emeğin ve özgürlüklerin topyekun saygın olacağı, demokratikleşmenin önündeki mevzuat engelini kaldırmak için darbecilere karşı duracaklarını ifade etti.

Anayasanın darbeyle mi yoksa referandumla mı değiştirilebileceğinin yanıtını 12 Eylülde güçlü bir kararlılıkla vereceklerini belirten Gündoğdu, şunları söyledi:

?Bu pakette lüzumsuz hiçbir şey yok. Çocuklara, yaşlılara, engellilere pozitif ayrımcılığın uygulanması, yargısız infazın kaldırılacak olması ve Anayasa Mahkemesinin Türk milletinin iradesinde kararlar alacak olması bizim için sevindirici bir durumdur. Çağdaş dünya yer altında define ararken, biz yer altında 'Balyoz' planları arıyoruz. Darbecileri koruyan mantıktan uzaklaşmalıyız. Millet iradesinin saygın olacağı demokratik bir dönem için anayasa paketine 'evet' diyeceğiz.?

Memurlara grev hakkı verilmemesi ve siyaset yasağının devam etmesinin Anayasa paketinin eksik noktaları olduğunu söyleyen Gündoğdu, referandumdan sonra Anayasanın tamamen değiştirilmesini isteyeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber