Emniyet'te, 21 Eylül alarmı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Ağustos 2010 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütünün, sözde eylemsizlik kararının biteceği 20 Eylül'den sonra provokatif eylemlere girişeceği istihbaratı Emniyet'i harekete geçirdi. Birimlere gönderilen yazıda, 'AK Partili yöneticilerin aileleri hedefte. MHP ve BBP'ye yönelik eylemler olabilir' denildi

İstihbarat Daire Başkanlığı, terör örgütü PKK'nın hem 12 Eylül'deki referanduma kadar, hem sözde eylemsizlik kararının biteceği 20 Eylül sonrası tahrik edici eylemlere yönelebileceğine dair tüm birimleri uyardı. İl emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda şu bilgiler yer aldı:

- PKK, eylül ayında provokatif eylem hazırlığında.

- PKK'nın hedefinde AK Parti yöneticilerinin aileleri de var.

- MHP ve BBP'ye yönelik provokatif eylemler yapılabilir.

- Örgüt, Dörtyol ve İnegöl tipi provakasyon hazırlığında.

- Başbakan ve Cumhurbaşkanının yol güzergahları dışında alternatif güzergah belirleyin.

İstihbarat, terör baronlarının 12 Eylül referandumu öncesi de AK Parti, MHP ve DTP'nin üst düzey yöneticileri ve aileleriyle bazı bakanlara yönelik saldırı hazırlığı yaptığını belirterek güvenliğin gözden geçirilmesini istedi. Uyarıda eylemlerin terör örgütünün silahlı kanadı HPG üyelerince planlandığının altı çizildi. Olası gelişmelerden de ivedilikle istihbarat birimlerine bilgi verilmesi istendi.

Emniyet istihbarat, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık resmi bina ve konutlarında alınan güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. BDP, Alperen ve Ülkü Ocakları'na yönelik kundaklama, yazı yazma gibi tahrik edici eylemlere karşı da hazırlıklı olması istendi.

GERGİNLİK ARTABİLİR: Uyarıda referandum ve 2011 genel seçimlerine kadar gerginliklerin artabileceği de belirtilerek, 'Muhtemel şehit cenazelerinin, siyasi partilerin kitlesel etkinliklerin, devlet büyüklerinin gezi, miting gibi törenlerinin provoke edilebileceği değerlendirilmektedir' denildi.

Ufuk TÜRKYILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber