Ziraat'ten 1 milyon askere prestijli kart

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Ağustos 2010 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazal ATEŞ/ANKARA

Ziraat Bankası, 1 milyon askere "akıllı kart" hazırlıyor. Mehmetçikten komutana kadar her kademenin yararlanacağı akıllı kartla ev bile alınabilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Ziraat Bankası'nın sessizce yürüttüğü 'akıllı kart projesi' ile mehmetçikten komutana kadar herkes 'özel prestij kartı' sahibi olacak. Prestij kart, 1 milyona yakın TSK personelinin tamamına verilecek. Bu kart ile ev kredisinden, sağlık işlemlerine kadar bir çok işlem yapılabilecek. Başkent-Gediz Elektrik Dağıtım gibi büyük projeleri finanse etmek için kolları sıvayan Ziraat Bankası diğer yandan da ürün yelpazesini genişletiyor. TSK maaş ödemelerini ziraat Bankası'nın da aralarında bulunduğu çeşitli bankalar aracılığıyla yapıyor. Diğer kamu kurumları gibi ihaleye çıkarak, en yüksek promosyonu veren banka ile anlaşıyor. Ziraat Bankası ve TSK'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamnıda ilk kez sadece askere özel bir ürün hazırlanıyor. Askeri kaynaklar, erlere de entegre edilecek bu kartın sağlık işlemlerinde kullanılacağını belirterek, şu bilgiyi verdi: "Oyakbank satılmadan önce de benzeri bir kartımız vardı. Bu kartlar 2 yıllığına kullanılıyordu. Para geçmeyen bir çok tesiste kullanıldığı gibi kredi kartı, giriş kartı olarak da kullanılıyordu. Oyakbank satıldıktan sonra TSK maaşlarımızı en yüksek promosyonu veren bankalara yatırmaya başladı. Ziraat Bankası da onlardan biri. Ziraat Bankası tarafından hazırlanan kartı daha fazla özelliğe sahip olacak." Ziraat Bankası yetkilileri, askere yönelik olarak akıllı kart projesini yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Artık askerlere özel bir kartımız da olacak. Bu kart sosyal yaşamlarını da kolaylaştıracak" dedi.

Askerde borcunu ödemeyen yok

Yeni çıkacak olan kart için yetkililer teknik altyapı çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Ayrıca şu bilgiler verildi: "Kart, kredi kartı olarak kullanılabildiği gibi karayolları geçiş sistemlerinde de kullanılabilir. Konut kredisi alabilmesi için bu kart üzerinden yapılabilir, karta limit yüklenebilir, Sorgusu güncel tutulursa sıkıntı olmaz. Kredi kartı merkezi üzerinden düzenli sorgu yapılır, sıkıntı olursa zaten devre dışı kalır. Askerlerde takibe düşen sayısı binde birdir. Ödemeyenlere rastlamadık. Askerlerin ödeme alışkanlıkları daha iyi. Meslekten olma endişesi var. İcraya düşmeleri sıkıntılı."

Sağlık hizmeti de alınacak

Türk Silahlı Kuvvetleri elemanlarının tamamını kapsayacak olan bu kartı cebinde taşıyan ev alırken de sağlık başta olmak üzere sosyal güvenlik işlemlerini yaparken de kullanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber