Simitçi polis, kapkaççıları suçüstü yakaladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 23:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Basketbol Şampiyonası'nı izlemek için İstanbul'a gelen Hırvastistanlı bilim adamı Darko Petrieeviç'in çantasını kapkaç yöntemiyle çalan 2 kişi, güven timine bağlı simitçi kılığındaki polis tarafından suçüstü yakalandı.

Kumkapı'da önceki gün meydana gelen olayda kaldığı otele giden Darko Petrieeviç kapkaççıların saldırısına uğradı. Hırvatistan'da bir üniversitede bilim adamı olduğunu söyleyen Darko Petrieeviç'in içinde cüzdan ve cep telefonun bulunduğu çantasını çalan iki kişi hızla kaçmaya başladı. Bu sırada bölgede simitçi kılığında görev yapan güven timine bağlı polis, şüphelileri görerek kovalamaya başladı.

DÜŞEREK KOLUNU KIRDI

Uzun süren kovalamacanın ardından kaçmak için merdivenlerden atlayarak inen şüphelilerden M.D. düşerek kolunu kırınca yakalandı. Diğer zanlı ise kaçtı. Polis kısa sürede M.D.'nin suç ortağının ismini belirledi.

Akşam saatlerinde yapılan operasyonda diğer şüpheli Ö.K. (23) da gözaltına alındı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin Darko Petrieeviç'in çantasından çıkan cep telefonunu sattıklarını söyledikleri M.S. (41) ile S.K. (28) de yakalandı.

İKİ KAPKAÇ AYDINLATILDI

Polis soruşturması sırasında daha önceden hırsızlık ve kapkaç suçlarından polise çok sayıda geliş kaydı bulunan zanlıların 16 Nisan 2008'de Zeytinburnu'nda bir kadının çantasıyla, 25 Mayıs 2009'da Bakırköy'de bir kişinin cep telefonu çaldıkları ortaya çıktı. Poliste sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Üç gün önce de mısırcı kılığındaki güven timine bağlı bir polis, bir kapkaççıyı yakalamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber