Okullarda fair-play dersleri konusunda çalışmalar sürüyor

Haber Giriş : 14 Mart 2005 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, okullarda Fair-Play derslerinin okutulmasının gündeme geldiğini belirterek, bu konu hakkındaki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin daha çok başarılı olması gerektiğine işaret eden Atalay, "Bu sebeple en büyük potansiyelin Milli Eğitim olduğunu düşünüyoruz. Göreve geldiğimizde Başbakan Yardımcısı, Milli Eğitim Bakanı ve bürokratlarla yaptıkları toplantıda beden eğitimi derslerinin sayısının 2'den 4'e çıkartılması gündeme geldi. Bu konuda çalıştık, ancak daha mesafe almak için zamana ihtiyaç var. Okullarda Fair-Play derslerinin okutulması gündeme geldi. Bu konu hakkında çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Atalay, herkesin şiddeti, şaibeyi ve şikeyi duyup gördüğünü anlatarak, şunları söyledi: "Bir şiddet yasası hazırladık. Bu şiddet yasası, bir ceza yasası. Ama bu yasanın altyapısını oluşturmak gerekiyordu. Onu da Fair-Play dersleriyle oluşturabilirdik. Sporcuların ve gençlerin dopingi asla ve asla yapmamaları, şaibeye bulaşmamaları gerekiyor. bunlar da okullarda verilecek Fair-Play dersleri ile olabilir."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber