Veliler, başka okula atanan öğretmenler için ayaklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2010 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa'nın Mudanya ilçesinde norm kadro fazlalığı nedeni ile başka okullara kaydırılan öğretmenler için veliler İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Mudanya Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlköğretim Okulu'ndan 3 öğretmenin norm kadro fazlalığı nedeni ile başka okullara kaydırılmak istenmesi velileri harekete geçirdi. Okulda 4 şubede eğitim verildiğini belirten veliler, uygulama sonrasında bütün öğrencilerin 3 şubede eğitim almaya başlayacağını belirterek, sınıf mevcutlarının artmasının yanı sıra, öğrencilerin psikolojik olarak da zorluk çekeceğinden yakındı.

Bu kapsamda toplanan imzalar ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe veren veliler ardından basın açıklaması ile uygulamayı kınadı. KPSS'de yaşanan skandalın faturasının kendileri ve çocuklarına çıkarıldığını dile getiren veliler, "Yapılan uygulamayı kınıyoruz. Bize norm kadro fazlalığı nedeni ile bu öğretmenlerin başka okullara atandığı belirtiliyor, ama ardından yeni öğretmenler atanabiliyor. Aynı zamanda 4 şubede 30'a yakın öğrenci öğrenim görürken, şimdi bu şekilde 3 şubede daha fazla öğrenci eğitimi alacak. Bu da hem çocuklarımızın psikolojisini olumsuz etkilerken, aynı zamanda eğitimin kalitesini düşürecektir." şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

Veliler adına bir basın açıklaması yapan Selda Tekman, şuanda sınıf mevcutlarının zaten 30'a yakın olduğunu belirterek, "Norm kadro fazlalığı nedeni ile okulun öğretmenleri alınıp başka okullara atanıyor, ama yeni öğretmenler aynı okulda başka bölümlere atanabiliyor. Ayrıca diğer okullarda açık varsa onca işsiz öğretmeni atayıp neden bizim öğretmenlerimizi alıyorsunuz?" şeklinde tepki gösterdi.

Selda Tekman, Mudanya Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlköğretim Okulu velileri olarak topladıkları 145 imzalı dilekçeyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini belirterek, yanlışın düzeltilmesini istedi. Başka bir veli Âdem Taşdelenoğlu ise zaten hasta olan çocuğunun bu değişiklik ile psikolojik olarak da çok kötü bir durumda olduğunu belirterek, biran önce bu yanlıştan dönülmesini istedi. Veliler ardından toplu olarak alkışlarla öğretmenlerinin alınmasını protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber