İlk yardım eğitimi alan polisler kazazedelere de müdahale edecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2010 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu 'İlk Yardımda Polis Projesi' ile ilk yardım eğitiminden geçirilen polisler, acil durumlarda sağlık ekiplerini beklemeden kazazedelere müdahale edebilecek.

Bu proje ile yetersiz ilk yardımdan kaynaklanan can kayıplarını ve sakatlanmaları önemli oranda azaltmakla birlikte, emniyet teşkilatının sosyal sorumluluk alanında yürüttüğü önemli projelerden biri olarak polisin toplum nezdinde yükselen imajına da olumlu katkı sağlanacağı düşünülüyor.

Türkiye'de son 10 yılda meydana gelen trafik kazalarında 50 binden fazla insan hayatını kaybetti, 1 milyonun üzerinde insan ise yaralandı veya sakat kaldı. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de herhangi bir nedenle yaralama ve ölüme sebep olan kaza, doğal afet ve diğer tüm olaylarda; olay yerine ilk giden görevliler polis ekipleri oluyor. Bu nedenle, olay yerine ilk giden polis görevlilerinin olaya dair ilk yardım görevi, tıbbi müdahale sağlayan sağlık personelinin müdahalesi kadar önem taşıyor.

Bu düşünceden hareketle İçişleri Bakanlığı, yeni bir projeyi devreye soktu. İlk yardım konusunda yaşanan sorunların çözümüne önemli katkı sağlayacağı düşünülen kaza ve benzeri olaylar sonrası polis görevlilerince bilinçli ve profesyonelce gerçekleştirilecek bir ilk yardım müdahalesinin yapılmasını kapsayan 'İlk Yardımda Polis Projesi' hayata geçirildi.

Proje çerçevesinde; ülke genelinde toplam 42 yeni 'İlk Yardımda Eğitim Merkezi' oluşturuldu. Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün amir ve memur yetiştirilmesinde öncü rol alan Polis Akademisi Başkanlığı, polis meslek yüksek okulları, polis meslek eğitim merkezi müdürlükleri ve komiser yardımcılığı kurs merkezlerinde mesleki temel eğitim kapsamında ilk yardım eğitimleri veriliyor. İçişleri Bakanlığı, halen alanda görev yapan tüm teşkilat mensuplarına da bu eğitimleri vermeyi hedefliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nca polislerin de ilk yardım konusunda uzmanlaşması için 200 bin polise ilk yardım eğitimi verilmesi projesi başlatıldı. Proje kapsamında, hizmet içi eğitim düzenlenerek bu yıl 90'ı amir 675 personel, 38. dönem halinde temel ilk yardım kursuna tabi tutuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber