Kayseri Emniyeti içki içenlerin fişlendiği iddialarını yalanladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2010 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, basında çıkan 'Kayseri'de içkili yerlere baskı yapılıyor', 'Polis içki içenleri fişliyor' başlıklı haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nunda gündemine alarak açıklama yaptığı içkili yerlere polisin baskın yaptığı, içki içenleri de fişlediği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kayseri 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 15/10/2010 tarih ve 2010/830 nolu arama kararına istinaden "muhtemel asayiş ve terör olaylarının önüne geçebilmek, ilimizdeki huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemleri engellemek, suç işlenmesini önlemek, işlenen suçların faillerini yakalamak, firari şüphelileri ve aranan şahısların yakalanabilmesi" için ilimiz polis sorumluluk bölgesinde 16/10/2010 günü 19.00-23.00 saatleri arasında içkili ve içkisiz olmak üzere 15 adet iş yerinde ve bu yerlerde bulunan şahısların kimlik kontrolleri yapılmak suretiyle üstleri, araçları ve eşyaları aranmıştır. Uygulamaya katılan ekiplerimizin tümünde uygulama esnasında bir suç unsuru tespit edildiğinde kaydetmek üzere kamera bulunmaktadır. Haberlerde iddia edildiği gibi içkili yerlerdeki vatandaşlarımızın fişlenmesi veya kameraya kaydedilmesi söz konusu değildir. Söz konusu tarihte de aramaya katılan ekiplerimiz herhangi bir suç ve suçluya müdahale etmedikleri için kamera kaydı yapılmamıştır. Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzden resmi bir bilgi talebinde bulunulmamıştır. Usulune uygun bilgi talebinde bulunulduğu takdirde tüm bilgi ve dokümanlar yasalar çerçevesinde talep edene verilmektedir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla suç işlenmesinin önlenmesine yönelik olarak yapılan bu tür rutin çalışmalar geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber