Hamilelere nöbet kalkıyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 01 Aralık 2010 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu alacaklarını yeniden yapılandıran torba yasa tasarısından başta memurlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren sürpriz maddeler çıktı. Tasarıdaki memurlarla ilgili bazı düzenlemeler şöyle:

SENDİKA PRİMİ

1 milyonu aşkın sendikalı memura 3 ayda bir 45 lira sendika primi ödenecek. (Aylık 10 lira olarak ödenen prim Anayasa Mahkemesi kararı nedeniyle yaklaşık 1 yıldır verilmiyordu.) Bu düzenlemeyle sendikaların düşmeye başlayan üye sayısı da artacak.

SÖZLEŞMELİYE YENİ HAKLAR

Artık sözleşmeli memur da aile yardımı alabilecek. (Mevcut uygulamaya göre memurların 89 lira olarak aldıkları aile yardımı sözleşmeli memura verilmiyordu.) Ayrıca aile yardımında 2 çocuk sınırlaması da kaldırılıyor. Sözleşmeli de sendikalı olabilecek.

EMEKLİ MEMURA JEST

Memurların emekli olurken bir defaya mahsus aldıkları 500 lira tutarındaki ödeme 750 liraya çıkarılacak.

İŞE GELEMEYEN ÖZÜRLÜ EVDEN ÇALIŞACAK

Özürlü memurlar kötü hava koşulu ve ulaşım şartları gibi nedenlerle işe gelmeden evinden çalışabilecek. Özürlü istihdam eden işyerlerinde asansör, merdiven gibi teknik ihtiyaçları devlet karşılayacak. Özürlü memura istediği dışında gece nöbeti yazılamayacak.

HAMİLELERE NÖBET KALKIYOR

Hamile memurlar gece nöbeti tutmayacak. Hamileliğin 24'üncü haftasından itibaren ya da doktor raporuyla daha önceki süreler için gece nöbeti yazılamayacak.

MEMURA FİŞLEME YOK

Artık memur için sicil kaydı tutulmayacak. Başarılı personel ödüllendirilecek.

RİSKLİ HASTALIKTA 18 AY İZİN

Memura uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı halinde 18 aya kadar, diğer hastalıklarda 12 aya kadar izin verilecek.

UZMANLARA EŞİTLİK

Bakanlıkların uzman kadroları aynı seviyeye getirilirken, görev unvanı uzman olanların maaşı derecesine göre değişecek. Uzman maaşları 2 bin 970 liraya kadar çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber