Doktorlar bekçi yapılıp, parklara sürüldü!!

Haber Giriş : 23 Mart 2005 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, önceki yönetim zamanında toplu sözleşmede yaşanan ihtilaf nedeniyle kendilerini mahkemeye veren 98 işçiyi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne sürdü. İşte hak aramanın karşılığı yapılan bir sürgün hikayesi:

Bakırköy Belediyesi çalışanları, toplu iş sözleşmesinden doğan 10 milyar lira tutarındaki alacaklarını tahsil edebilmek için mahkemeye başvurdu.

Ceza gibi atama

Ancak seçimler sonrası Ahmet Bahadırlı'dan boşalan Bakırköy Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP'li Ateş Ünal Erzen, işçilere davadan vazgeçmeleri uyarısında bulundu. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Alacaklarından vazgeçmeyen 98 işçi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü kadrolarına atanarak cezalandırıldı. Doktor, diş hekimi, hemşire, mimar, jeoloji mühendisi gibi üniversite mezunlarının da aralarında bulunduğu çalışanlar, tulumlarını giyerek Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde işbaşı yaptı. Bu durumdan en çok rahatsız olanlar ise kadın çalışanlar oldu. Kimi doktor, kimi hemşire, kimi diş hekimi, kimi psikolog olan kadınlar, parkların tinerci ve sarhoşlarla dolu olduğunu belirterek tacize uğradıklarını söyledi.

İşte daha önce sağlık kadrosunda çalışırken, şimdi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevlendirilen çalışanlar şunlar:

Parklara dağıldılar

Veteriner Hekim Şerafettin Ekçi: Ataköy 11. Kısım Parkı, Doktor Sonlav Takunyacı: Yenimahalle 10 Temmuz Parkı, Sağlık Görevlisi Beyhan Arıcı: Mimoza Parkı, Diş Hekimi Elif Kayra: Yeşilköy Parkı, Hemşire Erika Güray: Zuhuratbaba Parkı, Hemşire Raziye Başer: Zeytinlik Parkı, Hemşire Berna Aksu: 9 Kısım Parkı, Uzman Psikolog Gülden Umurtak: Olimpiyat Parkı, Laborant Nursen Kaplan: Yeşilköy Parkı ve Laborant Yıldız Çerkez: Yeşilyurt Parkı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber