Hayali küpeleme davasında Tarım İl Müdürü serbest bırakıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2010 15:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Iğdır'da 517 sanıklı hayali hayvan küpeleme davasında tutuklu yargılanan sanıklardan eski Tarım İl Müdürü Yusuf Yıldırım ile iki köy muhtarı serbest bırakıldı.

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülmeye başlanan ve gece biten davanın ilk duruşmasında eski Tarım İl Müdürü Yusuf Yıldırım, bazı veterinerler ve memurlar dinlendi. Sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek, devlet memuru olduklarını ve tutuksuz yargılanmak istediklerini söyledi. Mahkeme heyeti daha sonra ifadeleri alınan tutuklu 13 sanıktan eski Tarım İl Müdürü Yusuf Yıldırım ile Karakuyu Köyü Muhtarı Tacettin Çakmal ve Adetli Köyü Muhtarı İsmet Ölçe'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar vererek duruşmayı 24 Aralık 2010 tarihine erteledi.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 25 Mart tarihinde operasyon başlatan Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü, 'hayali hayvan küpeleme' işlemi yaparak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı dolandırdığı iddia edilen 517 kişi hakkında soruşturma başlatmış, soruşturma kapsamında 13 kişi tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber