MEB, hizmet satın alarak temizlik yaptıracak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2011 15:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 17/09/2010 tarih ve 58361 ?Hizmet Satın Alınması? konulu yazıları ile Öncelikle temizlik hizmetlerinin amacına uygun istenilen şekilde yapılabilmesi için personel temin edilemeyen pansiyonlu okullar dışındaki liselerde de hizmet satın alınması yoluna giderek bir personel ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 05/01/2011 tarih ve 93 ?Hizmet Satın Alınması? konulu yazılarında; ?Okul ve kurumlarımızdaki temizlik ve güvenlik hizmeti mevcut yardımcı hizmetler sınıfı personeli ile yürütülmeye çalışılmaktadır. Ancak; personel sayısının yetersizliği zaman zaman bazı okullarda hizmetin istenilen düzeyde yerine getirilmesini güçleştirmektedir.

Pansiyonlu okullarda ihtiyaç duyulan tüm giderler genel bütçeden karşılanmakta pansiyonların personel ihtiyacı da aynı bütçe kaynakları kullanılarak hizmet satın alımı yöntemiyle giderilmektedir.

Öncelikle temizlik hizmetlerinin amacına uygun istenilen şekilde yapılabilmesi için personel temin edilemeyen pansiyonlu okullar dışındaki liselerde de hizmet satın alınması yoluyla şimdilik sadece bir personel ihtiyacının karşılanmasına çalışılmaktadır.

Bu nedenle; iliniz merkez ilçelerinde Genel Müdürlüğümüze bağlı pansiyonlu okullar dışındaki liselerden hizmetlisi bulunmayan ve yeterli geliri olmaması sebebiyle okul aile birliği tarafından personel çalıştıramayan okulların tespitine ihtiyaç duyulmaktadır.

Yardımcı hizmetli personeli olmayan veya sayısı yetersiz olan liseler için

Ekte gönderilen formun il milli eğitim müdürlüklerince doldurularak 12.01.2011 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüzün [email protected] e-posta adresine elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir.? açıklamasında bulundu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber